lørdag den 12. december 2009

Risengrød i ovn..

Inde hos Sifka så jeg noget smart! Risengrød lavet i ovnen!
Herhjemme skændes vi altid om, hvem der skal rører og hvor længe:) Denne metode løser problemet og virker ganske fint.
Jeg rørte i det 4-5 gange undervejs, men det er først til sidst det går stærkt. Af vane tog jeg desværre fat i grydens håndtag, så je har brændt to fingre- AV! Så vær forsigtig med de der vaner!

Risengrød i ovn(2-3 pers)
2½ dl vand
2 1/4 dl grødris
1 l sødmælk
en smule salt

Kog vandet op i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen- mine grydelåg er af glas, så jeg lavede et af et par lag stanniol.
Når vandet koger tilsættes grødrisene og salt og koger 2 min under omrøring.
Tilsæt mælken og kog det op.
Dæk gryden til og kom den i en 200 gr. varm ovn i ca. 1 times tid.
Rør et par gange undervejs.
Serveres med kanelsukker og smørklat:)

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

comakedHej Miss Muffin.
Leder på nettet efter risengrød i ovn og finder til min glæde din side. Jubii hvis jeg nu ganger målene op kan 60 fritidshjems børn nyde risengrød i eftermiddag. Nu står 10 liter mælk i ovnen og ved ikke hvad det skal blive til. Der svømmer lidt kogt ris rundt men grød - det er det sgu ikke. Hvad sker der lige for målene i din opskrift, der må da være noget helt galt. 2/4 dl ris??
Øv og lidt sure hilsener, Karina

Anonym sagde ...

Man har jo lov at tænke selv. Hvis der laves mere grød skal det have længere tid.. Og lur mig om der ikke skulle stå 2 1/4 dl grødris.. :) DOH!

MissMuffin sagde ...

Karina, det beklager jeg selvfølgeligt meget, men det er en tastefejl og da jeg kun er et menneske er det jo den slags der kan ske. Det er nu rettet!
Og som den anonyme skriver, så er det jo ikke forbudt at se lidt kritisk på opskriften inden man kaster sig ud i projektet..
Jeg håber, at i fandt en løsning, for det må da være herligt at få serveret risengrød i fritteren:)

Anonym sagde ...

Skal idag kaste mig ud i min version af risen grød - dog skal jeg prøve at lave den i mine Tupperware produkter som jeg lige er blevet forhandler af :) glæder til aftensmaden :)Mvh Carina brogaard

Anonym sagde ...

Er det varmluftsovn eller alm.?(-: