Helt så pæne som i bogen blev de ikke, men de smager super godt:)
Trods mine dårlige erfaringer med Lene Hanssons bage- og dessertbog ville jeg give den et sidste forsøg inden den blev gemt langt væk, men i denne omgang blev den reddet..
Bollerne er gode, grove og sprøde.
De skal med på madpakken imorgen sammen med lidt grønt, lidt advocado og lidt kylling..
Opskiften sagde 10-12 boller, men jeg fik nu kun 7 boller. Det passer også bedre når man kun er mig der spiser madpakke herhjemme:)
Rugbrødsboller
4 dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk olivenolie
1/4 tsk rørsukker
1/4 tsk groft salt
200 g groft durrummel(jeg brugte fuldkornsdurrum, mon ikke det er det samme)
300 g rugmel
50 g hvedemel
Hæld vand og olie i en skål.
Tilsæt sukker, salt og gær og rør det godt ud.
Tilsæt melet og ælt dejen godt.
Lad dejen hæve tildækket 1½ time.
Form dejen til en tyk pølse, skær den i skiver og form til flade boller.
Bages i en forvarmet ovn ved 175 gr. i 10-15 min.
5 kommentarer:
Mmmm lyder lækkert. Det må jeg prøve snart. Hvordan gik arbejdsdagen med foden på slæb?
De smager super lækkert:)
Den brokker sig lidt nu, så det bliver ikke til hele dage lige den her uge...
De ser lækre ud de boller, dem må jeg prøve til madpakken :)
Knus
Det er de også Pernille, de smager af noget og fylder godt..
Den nupper jeg lige og så melder jeg tilbage om det bliver vellykket for mig :-)
Send en kommentar