tirsdag den 11. august 2009

Rugbrødsboller...

Helt så pæne som i bogen blev de ikke, men de smager super godt:)
Trods mine dårlige erfaringer med Lene Hanssons bage- og dessertbog ville jeg give den et sidste forsøg inden den blev gemt langt væk, men i denne omgang blev den reddet..
Bollerne er gode, grove og sprøde.
De skal med på madpakken imorgen sammen med lidt grønt, lidt advocado og lidt kylling..
Opskiften sagde 10-12 boller, men jeg fik nu kun 7 boller. Det passer også bedre når man kun er mig der spiser madpakke herhjemme:)

Rugbrødsboller
4 dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk olivenolie
1/4 tsk rørsukker
1/4 tsk groft salt
200 g groft durrummel(jeg brugte fuldkornsdurrum, mon ikke det er det samme)
300 g rugmel
50 g hvedemel

Hæld vand og olie i en skål.
Tilsæt sukker, salt og gær og rør det godt ud.
Tilsæt melet og ælt dejen godt.
Lad dejen hæve tildækket 1½ time.
Form dejen til en tyk pølse, skær den i skiver og form til flade boller.
Bages i en forvarmet ovn ved 175 gr. i 10-15 min.

5 kommentarer:

Sabrina sagde ...

Mmmm lyder lækkert. Det må jeg prøve snart. Hvordan gik arbejdsdagen med foden på slæb?

MissMuffin sagde ...

De smager super lækkert:)
Den brokker sig lidt nu, så det bliver ikke til hele dage lige den her uge...

Pernille på 1. sagde ...

De ser lækre ud de boller, dem må jeg prøve til madpakken :)

Knus

MissMuffin sagde ...

Det er de også Pernille, de smager af noget og fylder godt..

Anonym sagde ...

Den nupper jeg lige og så melder jeg tilbage om det bliver vellykket for mig :-)