Selvom der nok ikke er mange af jer, der afprøver denne opskrift, så får I den alligevel, for det var et sjovt eksperiment for Line og mig. Til hytteost-kurset hos Arla stod det hurtigt klart, at vi da selvfølgeligt skulle prøve at lave en cupcake med frosting, hvor hytteost skulle indgå i begge dele.
Kagerne blev meget vellykkede, mens frostingen ikke var såå stor en succes, for den blev lidt grynet og flydende. Den kommer der heller ikke en opskrift på, for vi fik ikke målt af undervejs- det var noget med at blende hytteost med 1 stang vanilje, saft af 3 passionsfrugter, lidt reven citronskal, et par klatter smør og så flormelis til den var nogenlunde fast. Og derefter skal den så lige have en tur på ismaskinen.
Hytteost-mazarin-cupcakes med halvfrossen hytteost-passions-frosting (12 stk.)
3 æg
140 g. rørsukker
180 g. groftrevet marcipan
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
kornene af 1 stang vanilje
100 g. blødt smør
100 g. hytteost
Pisk sukker og æg lyst og luftigt.
Blend hytteost, smør og vanilje sammen til en ensartet masse. Pisk det i æggesnapsen.
Bland mel, bagepulver og natron sammen og sigt det i æggemassen.
Pisk til dejen netop er ensartet.
Vend marcipanen i dejen.
Fyld 12 papirsforme i en muffinplade og fordel dejen heri.
Bag kagerne ved 200 grader i ca. 20 min.
Lad dem køle helt af på en rist.
2 kommentarer:
Uh spændende eksperiment - lige efter mit hoved (og mave :-)).
Piskeris, det var også ret så sjovt og anderledes, for hytteost er jo ret salt... Men det fungerede perfekt med den søde marcipan!
Send en kommentar