onsdag den 25. april 2012

Lun salat med stegte kartofler, bacon og ost

Jeg elsker at få en god, fyldig salat til aftensmad, men det er ikke noget, som Kristian er såå vild med. Denne salat med stegte kartofler, sprødstegt bacon og lækker ost synes han dog rigtig godt om, så den bliver nok laver mange gange fremover.
Opskriften er fra "Forårsfristelser" af Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal, men lidt med egne mængder. Bogens salat-afsnit er virkeligt lækkert, så der er mange opskrifter der står i kø for at blive afprøvet.
Jeg udskiftede valnødder med pecannødder og så brugte jeg mest babyspinat, for det er grovere og sundere end de vanlige babyleaves.
Desuden valgte jeg at forkoge kartoflerne, for jeg synes de kan være lidt svære at få stegt ordenlige igennem på panden.

Lun salat med stegte kartofler, bacon og ost (2 pers.)
400 g. små kartofler
1 lille pakke bacon i skiver
75 g. emmentaler (comte' eller massdam kan også bruges)
2 fed hvidløg, presset
2 håndfulde babyspinat
1 håndfuld babyleaves
20 g. pecannødder eller valnødder

Dressing:
1 spsk. rødvinseddike
2 spsk. olivenolie
½ tsk. dijonsennep
1 fed presset hvidløg
salt, peber

Skrub kartoflerne og kog dem med skræl til de er næsten møre.
Lad dem dryppe af og del dem så i halve.
Steg dem i olivenolie sammen med de pressede hviløg til kartoflerne er sprøde og gennemstegte.
Steg baconnet i ovnen ved 200 grader til det er sprødt. Lad det dryppe af på lidt køkkenrulle og skær det så i tern.
Skær osten i tern og hak nødderne.
Anret spinat og babyleaves på 2 tallerkner eller et fad.
Fordel herefter de stegte kartofler, bacon, ost og nødder over.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
Dryp over salaten og server straks med godt brød til.

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Uhm, den kyder virkeligt god! Det skal vi have til aftensmad idag, men jeg har noget blåskimmelost jeg vil prøve at komme deri i stedet...

Julie

MissMuffin sagde ...

Julie, du kan sikkert bruge lige den slags ost du vil og få et godt resultat- jeg er stadig en lille smule bange for blåskimmelost:)

Det Stormske Køkken sagde ...

Det ser rigtig lækkert ud! Vil klart prøve den og måske endda finde den omtalte bog for den lyder da lækker :)

MissMuffin sagde ...

Rebelsig, det smagte også rigtig godt! Bogen er rigtig god, så den kan du roligt investere i- og så glæde dig til, at der udkommer en "Efterårsfristelser" til efteråret:)

Stine sagde ...

Sikke en lækker salat! den skal helt klar afprøves, meget snart :-)
Har dagligt fulgt din blog et års tid nu, og er helt vild med den. Det eneste minus er vidst, at jeg altid bliver rigtig lækkersulten når jeg ser dine flotte billeder af kager osv;-) hihi.

Bager tit dine "madpakke" stykker med stor succes:-)

Har selv lige oprettet en blog - dog mest med fokus på sundhed/velvære, men mon ikke der også kommer til at snige sig en kage opskrift eller to ind:-)

Du er i hvert fald velkommen til at kigge forbi! :-)

Keep up the good work

Mvh soedtandpaarehab.blogspot.com

MissMuffin sagde ...

Stine, den smager sååå godt:) Kartfoler og bacon er et godt match!
sjovt, de sidste 2 gange jeg har bagt madpakkestykkerne er de mislykkedes for mig og jeg forstår simpelhen ikke hvad der har ramt mig- den opskrift er hvertfald ikke god herhjemme lige nu!
Held og lykke med bloggeriet:)