tirsdag den 10. april 2012

Æg i butterdej

Når vi har ferie kan jeg godt lide at gøre lidt ekstra ud af vores morgenmad, for til hverdag spiser vi sjældent morgenmad sammen. Vi startede med de lidt tøsede Kærnemælkspandekager og så sluttede vi med denne herre-morgenmad med æg, ost og bacon! Eller, jeg udskiftede bacon med noget serranoskinke, for det er mindre fedt og smager af mere end bacon gør.
Vi fik frikspresset appelsin-gulerodsjuice til og en klat kethup. En grapefrugt ville ha været et perfekt indslag dertil, for det er en tung og meget mættende morgenmad.
Den kan vaieres i det uendelige, fx. med smurt med lidt tomatsauce eller salsa eller tilføjet lidt dampet spinat, stegte champignoner eller bønner.
Nu lavede jeg dem med vilje lidt store, men de kunne også sagtens laves mindre og med kun 1 æg. Så ville de være perfekte til en brunch!
Opskriften har jeg fra Birthe:)

Æg i butterdej (2 pers.)
½ pk. fersk butterdej
4 skiver serranoskinke
ca. 1 dl. revet cheddarost
4 æg
salt, peber
en smule parmesan

Varm ovnen op til 200 grader.
Kom skinken på en bageplade med bagepapir og bag det et par min. til det er sprødt.
Udstik 2 cirkler af butterdejen og rids endnu en cirkel ca. 1 cm inde- uden at skære igennem. Det vil danne en lille kant, så æggene ikke flyder ud.
Fordel det sprødstegte skinke og osten inden i den inderste cirkel.
Placer dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 6 min, til butterdejen er blevet let sprød og kanten er hævet.
Tag dem ud af ovnen.
Slå æggene ud i en lille kop og hæld dem forsigtigt ned i hver butterdejs-cirkel.
Krydder med salt og peber og giv dem et lille drys parmesan.
Bages yderligere 6-8 min. til æggehviden er fast og blommen stadig en smule blød.
Tag dem ud af ovnen, drys med en smule parmesan og server med det samme.

Ingen kommentarer: