torsdag den 26. april 2012

Macarons med chokolade


Jeg har længe haft lyst til at bage de små, franske macarons. Der er bare så mange historier om hvor svært det er at få et ordenligt resulatat, så jeg har tøvet lidt. Nu skulle det være, for jeg havde lovet de søde piger fra min nye gruppe kage.
Og de blev heldigvis ganske fine! De fik "fødder" som de skulle og overfladen blev også nogenlunde glat. Smagen var perfekt; sprød og lidt sej makron med en kraftig chokoladecreme imellem. Uhm.....
Men hvad hedder de egentligt: Macaron eller Macaroon? Jeg er helt forvirret!?
Jeg fulgte opskriften hos Anne au Chocolat, men lavede halv portion.
Min tylle var nok lige lidt for lille, så jeg skal lige have fat i en der er lidt større. Så tror jeg at det kan lykkes mig at få overfladen helt glat og pæn, for den var der næsten. Nå ja, og så skal jeg da vidst lige øve mig i at sprøjte cirkler, haha:)

Macarons med chokolade (ca. 16 stk.)
40 g. æggehvider, stuetempererede
100 g. flormelis
10 g. sukker
50 g. mandelmel
8 g. kakao

Chokoladecreme:
70 g. fløde
70 g. mørk chokolade
2 spsk. citronsaft

Bland flormelis, mandelmel og kakao. Si blandingen sammen i en skål.
Pisk hviderne indtil de er næsten helt stive, tilsæt sukker og pisk videre til de er helt stive.
Fold mandelblandingen i hviderne lidt ad gangen, indtil blandingen er ensartet.
Hæld blandingen i sprøjtepose med en 11 mm. glat tylle og sprøjt ud til små runde cirkler på en bageplade med bagepapir.
Lad de ubagte macarons tørre i 10-15 minutter inden de bages.
Bag dem ved 160 grader i 12-15 minutter.
Lad dem hvile i et par minutter inden de fjernes fra bagepapiret og afkøles helt på en rist.

Kog fløden op og hæld den over chokoladen.
Tilsæt citronsaften og rør til chokoladen er helt smeltet.
Lad det køle helt af og pisk det let og luftigt.
Læg makronerne sammen om en lille smule chokoladecreme.
Kan opbevares på køl i 2-3 dage.
Jeg skulle jo ha afprøvet det nye mandelmel fra Dr. Oetker.
Umiddelbart synes jeg at 50 g. er en lidt for lille mængde i forhold til de fleste opskrifter. Nu lavede jeg en halv portion og det kan man selvfølgeligt bare gøre.
Jeg ved godt, at bliver posen dobbelt så stor, så bliver den også dobbelt så dyr, hvilket måske vil få mange til at gå udenom produktet. Jeg synes bare posen er for lille!
Melet er rigtig fint, let fugtigt og meget fintmalet, så det er nemt at sigte sammen med de øvrige ingredienser.

13 kommentarer:

Home by Bianca sagde ...

Hvor er de bare blevet fine! Jeg er meget imponeret!
Har selv en plan om at forsøge en af dagene, da jeg vist er blevet for afhængig af at rende forbi Odense Chokoladehus, der bare laver de skønneste macarons. :)

Pernille sagde ...

jeg er helt enig.. posen virker alt alt for lille. men det syntes jeg faktisk er typisk for dr. oetker.. tag f.eks. deres sukkermasse.. what!? lille bitte pakke.. hvad skal man bruge den til!?

Camilla sagde ...

Hvor ser de bare skønne ud og jeg syntes de ser helt perfekte ud.. Har også længe gerne ville prøve at lave dem. Kunne være man skulle give sig i kast med dem..
Ved du om man kan lave dem dagen før, altså hvor længe holder de sig gode..
Hvordan opbevarer du dem..?
Kh Camilla
http://celinas-verden.blogspot.com

Louiogbearnaisen sagde ...

Uhh, har også rigtig længe gået med planer om sådan nogle, da jeg har en masse mandelmel liggende :)

Hvis du er forbi det tyske, kan jeg kun anbefale dig at købe et lager af mandelmel. Her får jeg både fintmalet og grofttmalet mel i 200 g poser til ca. 2 euro - Det er lidt andre priser ind i DK ;)

Louise

Annas blog sagde ...

hvor dejligt de blev gode for dig.. da jeg lavede dem gik det helt galt, men jeg tror jeg skal prøve igen snart, for de smager bare så skide godt!

MissMuffin sagde ...

Bianca, tak:)
De blev en lille smule ujævne i overfladen, men jeg er ganske godt tilfreds nu det er første gang- med en lidt større tylle og lidt øvelse tror jeg godt de kan blive ret så fine.

Pernille, det er jo helt sikkert fordi en større mængde vil blive alt for dyr, så jeg kan også godt se det fra deres side. Det er bare ikke optimalt i forhold til anvendeligheden..

Celina, de er tæt på perfekte, mes smagen og konsistensen var helt perfekt:)
Jeg lavede dem dagen før og så lavede jeg cremen og samlede den næste dag. Der står flere steder, at de kan holde (også med creme) et par dage på køl, men jeg kan kun forestille mig at de må blive lidt bløde af det.
De usamlede makroner kan nok holde en uges tid i en kagedåse, men jeg har ikke prøvet det- pigerne spiste dem allesammen:)

Louibearnaisen, det er helt klart fornuftigt at bruge noget af melet på sådan en omgang!
Det var billigt! Kan man få dem i grænsebutikkerne? Kristian skal til Tyskland i næste måned, så måske han kan finde noget til mig:)

Anna, de blev rigtigt lækre, så jeg kan sagtens anbefale den her opskrift hvis du har lyst til at prøve igen:)

Piskeriset sagde ...

Har du ikke en lille hidsig finthakker/stavblender/something, som du kan pulverisere mandler med? Det vil gøre det noget lettere og billigere at skaffe mandelmel, for ja - det er virkelig dyrt herhjemme!

MissMuffin sagde ...

Piske, min foodprocessor er rimeligt heftig, men jeg synes bare ikke at jeg kan få det helt så fint- og så gider jeg heller ikke smutte mandlerne, haha..

Kirsten sagde ...

Jeg køber altid mandelmel på nettet; www.britishcornershop.co.uk det er meget billigere. Her køber jeg også f.eks. Chokolade chips og tørret frugt. De sende hurtigt og selvom man skal betale Porto er der penge at spare.
De ser bare lækre ud dine macaroons.

MissMuffin sagde ...

Kirsten, det må jeg da vidst lige ha kigget på, for det er altid skønt at spare penge:)

Louiogbearnaisen sagde ...

Nej, ikke grænsebutikkerne, men de almindelig tyske supermarkeder kan man få det i.
Ligeledes har de også meget billige nødder og mandler :)

MissMuffin sagde ...

Louibernaisen, det kan ham Kristian næppe overskue, så det må vente til jeg selv er på de kanter engang:)

Anonym sagde ...

De hedder "markarång" :o) Jeg er lige flyttet tilbage til Danmark fra Frankrig, så vi har fået vores del af macarons med forskellig smag! Uhm!