søndag den 20. december 2009

Prinsessens æblebehag...

I et nummer af boligliv fulgte der et lille hæfte med opskrifter fra"Rollinger & roulader" med. Der er mange spændende ting i, så bogen kunne godt havne på min ønskeseddel.
I første omgang har jeg forsøgt mig med denne æblekage, som smager rigtig godt, men dejen er noget træls at arbejde med!
Desuden udskiftede jeg de 100 g rosiner med ½ dl ekstra mandler, for varme rosiner havde jeg ikke lige lyst til idag.

Prinsessens æblebehag
Dej:
175 g smør
250 g hvedemel
½ tsk salt
100 g sukker
1 æg
2 spsk piskefløde

Fyld:
1 kg æbler- helst coxorange, skrællede og i både
1 tsk kanel
3/4 dl sukker
1 dl hakkede mandler
(evt. 100 g rosiner og kun ½ dl mandler)

Remonce:
60 g smør
60 g sukker
50 g hakkede mandler

Smuldr smørret ned i melet.
Tilsæt resten af ingredienser og sammen det til en dej.
Lad den hvile koldt ca. 1 time.
Rul dejen tyndt ud og skær 2 stykker til, så de passer til en springform.
Beklæd bunden med det ene stykke og sidderne med resterne af dejen.
Bland fyldet sammen og hæld ned i formen.
Kom den anden bund over som et låg og pres kanten godt ned- jeg smurte dejen i bunden og lang siderne og kom resten over som en smudredej, da den slet ikke kunne udrulles.
Rør smør og sukker hvidt og tilsæt hakkede mandler.
Hæld det over tærten og prik huller i låget med en gaffel.
Bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min(jeg gav den 40 min)

4 kommentarer:

Madame sagde ...

Uhm, hvor lyder det dog lækkert! Den må jeg prøve at lave til mine næste gæster.

Ha' en dejlig adventsaften!

MissMuffin sagde ...

Bar vær forberedt på den dumme bund Madame, den er noget besværligt at arbejde med..

Ha en dejlig aften:)

Annette sagde ...

Hvor ser den lækker ud, selv om bunden er træls at arbejde med, så tror jeg også den skal indgå ved næste gæstebud.
En fortsat rigtig god søndag aften.

MissMuffin sagde ...

Annette, den smager også rigtig godt. Især de bagte mandler, uhm:)