søndag den 9. januar 2011

Madplan

Herhjemme har vi madplan hver uge.
Der er rigtig mange fordele ved at lave madplan; du sparer tid, sparer penge og det er nemmere at prøve nye opskifter af, hvis det er planlagt og der er købt ind.
Jeg prøver, at lave min madplan efter følgende kriterier: en vegetardag, en dag med fisk og så plejer torsdag at være rester fra fryseren, da jeg arbejder længe- men jeg er bestemt ikke fanatisk omkring det:)
Det sker også, at vi pludseligt ændre planer eller at vi får lyst til noget helt andet og så bliver det altså bar sån, for livet er for kort til at være firkantet:)

Når man laver en madplan er det en god ide, at tænke på, at det man køber ind også skal bruges op.
Skal vi have noget med kartofler, så skal vi have kartofler 2 gange i den uge, ellers kommer halvdelen af posen i skraldespanden og det er for dumt.
En ting man skal tænke på er, at nogle gange kan det bar bedst betale sig at lave store portioner og så fryse resterne ned, så er der nem mad til en travl dag og det tar jo kun 5 minutter ekstra. Her tænker jeg lasange, kødsauce, tomatsauce, frikadeller, chili con carne, suppe, boller o.lign. Det redder hvertfald mange torsdage herhjemme!

Vi handler stort ind hver søndag eller mandag, så der kun lige skal handles lidt ekstra mælk og grøntsager sidst på ugen.
Mine madplaner kan ses her- som regel hver søndag:)

Laver du madplan?

12 kommentarer:

Christina sagde ...

Jeg er først for nylig begyndt at lave en madplan. Det er jeg glad for.

Kirsten sagde ...

Jeg laver ikke madplan, er kun mig selv i hverdagene. Yngste kommer hjem en gang i mellem i weekenderne, fra efterskolen. Min ældste datter er flyttet hjemmefra.

MEN, da pigerne var mindre havde jeg ofte nogle vældige intentioner om at lave en madplan, men har aldrig fået det gjort... men synes det er smart... ;-)

Tanja sagde ...

Er os glad for madplan.. ofte laver jeg til mere end en uge.. :) Så man ikke skal sidde hver uge og bøvle med den.. For godt nok er en madplan guld værd.. men dælme os træls at få lavet til tider ;)

Stine K.A. sagde ...

Sådan en madplan er altså bare så praktisk (: Det er så godt nok omkring et halvt år siden, vi sidst fik lavet, men har stœrke intentioner om snart at komme igang igen ;) For de der sidste-øjebliks–løsninger med havregrød eller Mou-suppe er altså bare ikke de mest spœndende (:

Lene sagde ...

Madplaner styrer....
Jeg er glad for mine, og du har så evig ret i at det sparer penge og tid.
Finder jeg en opskrift jeg synes lyder spændende, ligger jeg den i en plastlomme og tager frem når planen laves.

Anna Banana Butterhair sagde ...

Vi laver også madplaner herhjemme. Gerne op til weekenden - fredag eller lørdag, hvor vi har lidt ekstra god tid. Jeg har gjort det før da jeg boede sammen med min gode veninde. Dengang gjorde vi det for en måned af gangen. Det kan jeg ikke anbefale, det er umiddelbart sværere at styre (eller også magtede vi bare ikke opgaven :)).
Sammen med min kæreste gør vi det nu en gang om ugen og det sparer os for tid, penge og risiko for impulskøb - ups! Dog må jeg indrømme at det stadig kan glippe en gang i mellem (gerne når jeg laver den alene og glemmer at tjekke alle skabe) og så må vi lige afsted efter småting i løbet af ugen. Min veninde morer sig i øvrigt stort når hun kommer forbi lige omkring handle-dagen og ser der ligger 10 liter mælk i køleskabet :D

froy sagde ...

I efteråret var jeg alene med min datter i ugedagene, så vi begyndte at lave madplaner for ikke at køre sur i sagerne - det kan godt være svært at skulle finde på efter en lang dag, især når man kun er to til det hele. Som sidegevinst gav det mod på at prøve nye retter af og mindre spild, så vi kører videre i det nye år, nu med tre personer til at stå for herlighederne. Der er typisk fisk en gang om ugen og to kødfrie dage, og så bager vi brød to gange om ugen.

Xenia sagde ...

Jeg laver så vidt muligt også madplan for en uge ad gangen - især lige for tiden da jeg bor midlertidligt hos min mor og bror og derfor har nogle at lave mad til - dejligt ;) Jeg har dog bare nogle gange lidt svært ved at følge den, da jeg ofte i sidste øjeblik for lyst til noget andet end det, jeg har planlagt ;)

MissMuffin sagde ...

Trine, det er altså også nemt på de travle dage:)

Kirsten, var jeg nu kun mig selv, så tror jeg heller ikke, at jeg gad lave madplan.
Så ville aftensmaden nok tit bar blive en rugbrødsmad eller salat..

Tanja, jeg synes det er så hyggeligt at lave, men nu er jeg også lidt en mad-nørd.
Jeg har også forsøgt at lave den for 2 uger af gangen, men som regel har vi så bar lyst til noget helt andet når vi når frem til 2 uge..

Stine K.A, det vil jeg give dig ret i, haha..
Du må ha gang i madplanen igen:)

Lene, jeg har lige sån en papirslap i skuffen, hvor jeg notere mig de nye ting, som jeg gerne vil prøve- men Kristian synes vidst, at det lidt for tit er for meget nyt på madplanen, så jeg prøver at huske, at vi også får nogle af klassikerene:)

Anna, en måned?! Det er også ambitiøst!
Herhjemme kommenteres skabe og køleskabets indhold også ofte af især mine singleveninder, der som regel kun har ½ agurk og en flaske hvidvin i deres køleskab:)

Ea, det lyder som en meget fornuftig madplan!
Kristian er hverken vild med fisk eller vegetarmad, for ellers havde vi nok også haft mere af det på menuen hver uge:)
Dejligt at i selv bager så meget brød. Jeg bager som regel lyst brød en gang om ugen og rugbrød engang imellem- ellers henter jeg det ved bageren på den anden side af vejen:)

Xenia, mon ikke også, at de nyder at der er en der gider lave mad til dem:)
Det sker også, at vi pludseligt får lyst til noget andet og så bliver det også bare sån:)

Anonym sagde ...

Jeg laver også madplan hver uge, det gør det hele meget nemmere synes jeg og så er det dejligt kun at handle en gang om ugen :-)

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

Det gør virkeligt alting meget nemmere.. Det bliver også mere tid til at slappe af derhjemme efter en endt arbejdsdag, end hvis man skal bruge ½ time hver dag på at stå i kø i Netto:)

Maja sagde ...

Herhjemme laver vi madplan for en hel måned af gangen og så køber vi kæmpestort ind en gang om måneden og så lidt småtterier engang om ugen.
Det er en befrielse ikke at skulle tænke over hvad vi skal spise i hverdagen, har før i tiden stået laaaaaang tid ved køledisken i diverse supermarkeder for at prøve at finde på et eller andet at spise.
Vi sparer også et par tusind kr om måneden ved at lave madplan og smider kun minimalt med mad ud - madplaner er GODT ;o)