De skønne tomater skulle bruges til aftensmaden, så jeg kastede mig over en omgang Panzanella- italiensk brødsalat..
Brødet skal helst være et par dage gammelt og tørt, men det havde bageren sjovt nok ikke:)
Så jeg lod bar en rigtig stor ciabattabolle ligge ude på bodet imorges..
En anden gang vil jeg nok istedet brække brødet i stykker og riste det lidt hårdt i ovnen, så det bliver sprødt og tørt.
Brødet var nemlig li blødt og friskt nok, men salaten smagte stadig helt fantastisk.
Vi fik også kun en lækker steak med smør, der var rørt med lidt havsalt.
Opskrifterne er mange på panzanella, så jeg har lavet en kombination som jeg synes passede med køleskabets indhold:)
Panzanella (2-3 personer)
1 meget stor ciabattabolle (2-3 skiver daggammelt brød eller en lille baguette)
½ kg forskellige tomater
1 lille hakket rødløg
1 fed presset hvidløg
½ agurk
en håndfuld basilikumblade
salt og peber
6 spsk god olivenolie
2 spsk rødvinseddike
Riv brødet i mundrette stykker direkte ned i salatskålen.
Hak, halver eller skær tomaterne i mundrette bidder- jeg lod de små cherytomater være hele.
Udkern agurken og skær den i små skiver.
Kom løg, hvidløg, tomater og agurk ovenpå brødet
Bland en marinade af rødvinseddike, olivenolie, salt og peber.
Dryp den over salaten og drys med rigeligt basilikum.
Bland forsigtigt salaten rundt, så marinaden fordeler sig om brødet og server straks.
2 kommentarer:
Det ser godt ud. Jeg savler især over kødet. Men jeg ER altså også bare enorm kødelsker :) Du kan da vidst noget i det køkken! :P
Janne, jeg kan også godt li kød, men grøntsagerne er nu bar lidt sjovere:)
Så jeg spiser mest grønt og meget lidt kød i løbet af ugen, men så kan jeg også få lyst til en stor, fed bøf i weekenden...
Send en kommentar