onsdag den 25. august 2010

Avocado Pesto Pasta...


Jeg har spist tidligt idag, for jeg er alene hjemme.
Rart med lidt ordenligt mad her imellem al flytteræset, som genoptages igen imorgen, men så skulle vi også være færdige.
Når nu Kristian ikke var hjemme kunne jeg passende udnytte muligheden for at prøve denne opskrift, som jeg ikke er sikker på ville falde i god jord hos ham:)
Jeg synes nu, at den smager skønt!
Den blev spist inde i sofaen, direkte fra skålen- totalt hyggemad:)
Mild, cremet og meget mættende!
Selvom portionen ikke lyder er meget er der hvertfald til 3 personer, måske 4 hvis der serveres brød og salat til.
Jeg spiste lidt friske tomater til, for jeg havde ikke flere soltørrede på lager eller tid til at lave en ny portion.
Opskriften er fra denne smukke blog fyldt med vegansk mad og lækre kager helt uden animalske produkter.

Avocado Pesto Pasta (3-4 personer)
250 g pasta (gerne linguini, jeg brugte fuldkorns-spaghetti)
1 stort bundt basilikum
60 g pinjekerner
1 moden avocado uden sten og skræl
1-1½ spsk friskpresset citronsaft
1 stort fed hvidløg
ca. 1-1½ dl ekstra jomfruolivenolie
salt, peber

Kog pastaen i rigeligt vand efter anvisningen på pakken.
Imens laves pestoen.
Kom basilikum, hvidløg, pinjekerner, avocado og citronsaft i blenderen og blend, men der tilsættes olivenolie til konsistensen er passende- jeg tilsatte også et skvat vand, for jeg bryder mig ikke om den er for tyk.
Smag til med salt og peber.
Når pastaen er kogt færdig hældes vandet fra og den får lov at dryppe godt af.
Vend den varme pasta sammen med pesoen i en stor skål og server straks.
                                                  

6 kommentarer:

Pernille sagde ...

er avocadoen en del af pestoen?

Hanne K's verden sagde ...

Lyder spændende. Skal avocadoen blendes sammen med de øvrige ting?

MissMuffin sagde ...

Pernille, det er den ja- det er hermed rettet!

Hanne, det skal den, min fejl!
Avocadoen erstatter parmesanen, da retten er vegansk..

Piskeriset sagde ...

Mmm - man skal bestemt ikke undervurdere magien i pesto :-)

(og praktisk med lækre retter, du kan have i fred! :-D)

Janne B.T. sagde ...

Tak for den, den vil jeg prøve en dag :)

MissMuffin sagde ...

Piskeris, det skal man nemlig ikke.
Pesto er virkeligt lækkert til alt!

Velbekom Janne, det er også lige til at gå til:)