Line bagte for ikke så længe siden Gulerodsbrudene fra Claus Meyer nye bagebog, hvor der bruges en lidt alternativ måde til at blande gulerod og solsikkekerner i opskriften og det måtte jeg jo gøre efter:)
I den originale opskrift(set hos NBH) bruges der også sigtemel, men da jeg er løbet tør brugte jeg ren hvedemel ligesom Line.
Brudene er blevet fine og saftige, men jeg vil stadig foretrække min egen opskrift, for den er nemmere at lave og har lidt mindre sødme.
Teknikken med at hakke solsikkekerner og gulerod ind i dejen synes jeg er alt for besværlig og giver en masse griseri, så det gider jeg ikke døje med en anden gang.
Claus Meyers Gulerodsbrud(6 stk)
25 g gær
2½ dl lunken vand
25 g rørsukker
1 tsk groft salt
ca. 30 g blødt smør
500 g hvedemel
1 æg
2 gulerødder, groftrevne
75 g solsikkekerner
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt salt, sukker og vand og ælt det godt sammen.
Ælt det bløde smør ind i dejen og ælt til dejen er fast og smidig.
Lad dejen hæve 1 time tildækket på et meldrysset bord.
Når dejen er færdig med at hæve, laves der en fordybning i midten.
Pisk ægget let sammen og kom det i fordybningen med gulerødder og solsikkekerner.
Fold siderne ind over dejen og skær derefter klumpem i småstykker. Bliv ved med at skære og skrabe æggemassen ind i dejen, til det hele er godt blandet- dejen bliver ret blød.
Del dejen i 6 klumper og kom dem på en bageplade med bagepapir, hvor de skal efterhæve lunt og tildækket 1 time.
Bag bollerne 12-15 min ved 220 grader.
6 kommentarer:
Uhm alle de dejlige sager du har lavet siden jeg sidst var forbi her! Ved ikke helt havd jeg synes om Claus Meyer. Har kun set et par programmer med ham via nettet og de var lidt gaaaaaaaab he he nå derfor ser de her gulerodsbrud nu gode ud alligevel. Jeg har lavet gulerodssalat istedet!
Hvor ser de bare lækre ud - de må klart prøves imorgen :-)
God søndag aften!
Tina, jeg synes han er frygtelig, haha!
Opskrifterne er heller ikke hans egne, men nogle han bager har udviklet..
De her er gode, men meget omstændige i forhold til hvad de ellers kunne være..
Der er kommet gang i køkkenet igen, så det er dejligt!
Bella, jeg er spændt på at se hvad du synes om at lave dem så:)
God aften:)
De er meget dekorative dine boller.
De fik en sjov form, nok fordi dejen er så blød som den er:)
Hej Miss Muffin
Jeg har også bagt dem før jul en gang og det var også med blandede følelser. De ligner er togulykke når de er lavet og det var en MEGET speciel måde de var lavet på. Smagen af dem syntes jeg nu var god.
Kunne man få din opskrift på gulerodsboller? :0)
Lisa
Send en kommentar