søndag den 31. januar 2010

Gammeldags fastelavnsboller..

Så lykkedes de i denne omgang, fastelavnsbollerne:)
Kristian mente vi skulle gå en lang tur idag, så det gjorde vi. Han havde ikke li valgt den mest farbare rute, så vi måtte nærmest klatre for at komme ned i den gamle Kritgrav, men vi kom da hjem i et helt sykke begge to.
Hjemme igen synes jeg vi trængte til fastelavnsboller og de her er super nemme at lave. Opskriftenn er fra Amos "Den store Bagebog 2".
Vaniljecremen er jeg stadig ikke helt tilfreds med, så en anden gang snyder jeg nok og laver creme af en omgang pulver. Nogle fik også chokolade, marcipan og hindbærsyltetøj, for cremen rækker ikke helt.

Gammeldags fastelavnsboller(12 stk)
250-300 g mel
100 g smør
25 g sukker
1 dl mælk
25 g gær
1 æg
½ tsk salt
1/4 tsk kardemomme

Lun mælken sammen med smørret til det er fingervarmt.
Rør gæren ud heri.
Ælt melet og de øvrige ingredienser i til en galt og smidig dej.
Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 30 min, til den er hævet til dobbelt størrelse.
Del dejen i 12 boller og lad dem hæve 2-3 min.
Rul dem ud og fyld dem med hvad du har lyst til. Luk bollerne ved at samle enderne på midten.
Sæt bollerne på en bageplade med bageppir med samlingen nederst.
Bages ved 200 grader varmluft i 12-15 min.
Lad dem køle helt af før de pyntes med glasur.

Bagefast vaniljecreme:
2 dl mælk
1 stor tsk vaniljesukker
3 æggeblommer
25 g sukker
1 tsk mel

Bring mælken i kog.
Rør æggeblommerne med vanilje, sukker og mel.
Hæld æggemassen i den kogende mælk under omrøring.
Varm cremen igennem under ømrøring til cremen bliver tyk.
Lad cremen køle af.

Nu er det vidst tid til en lille middagslur på sofaen:)

6 kommentarer:

Sofie Maria sagde ...

Årh de ser så lækre ud! :)Ku du ikke tænke dig at sende en til København og mig? ;)

MetteSofie sagde ...

Mmmm.... Gid jeg havde din tålmodighed til at bage altid! Jeg burde nok få taget mig sammen til at bage noget til aftenhyggen i aften.. De ser rigtig lækre ud :) MetteSofie

MissMuffin sagde ...

Sofie Maria, jeg sender en brevdue med det samme:p
Knus

MetteSofie, jeg elsker at bage. Det er dejligt afstressende på en måde:)
Og søndage kræver bagværk, haha:)
Knus

Piskeriset sagde ...

Nej hvor er de fine! :-)
Og dejligt med en opskrift, der er let at gå til.

Jeg har lavet en aftale med mig selv om, at jeg skal lave fastelavnsboller i år, og jeg har bedt gemalen om at minde mig om det - for han er så meget slikmund, at jeg ikke får lov til at glemme det ;-)

MissMuffin sagde ...

Pisikeris, jeg synes hvertfald de er nemme at lave, for dejen er til at arbejde med.
Og så er det jo bar at proppe det i som man godt kan li:)
Godt du har gemalen til at hjælpe med at huske, så skal du nok få det gjort:)

Krea von Hammer und Bek sagde ...

Dine fastelavnsboller ser lækre ud og skal afprøves i dag. Mht vaniljecremen så bruger jeg altid opskriften fra Rikke Grybergs "Byens bedste kager".

2 æg
30 g maizena
Korn fra en halv stang vanilje
1/2 l. Sødmælk
75 g rørsukker

Æg og maizena piskes i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og sukker. Koges op i et minut under omrøring. Når cremen har fået fast konsistens, tages den af varmen og afkøles.

Se venligst med på min og min kusines nyopstartede blog: krea von hammer und bek.

Anne