onsdag den 6. januar 2010

Kyllingelasange med spinat og mascarpone..


Nok er Baronessen lidt frygtelig, men hendes kyllingelasange er godt nok et hit:)
Jeg halverede portionen og rettede lidt så den passede efter min smag. Bla. blev den uden rødvin, for det har vi ikke på lager..
Dertil fik vi gulerodsspåner med rosiner og ristede græskarkerner, resten af tzatikien og lidt lunt flutes.. LÆKKER aftensmad:)

Kyllingelasange med spinat(4 pers)
450 g hakket kyllingekød
1 lille løg
2 fed presset hvidløg
200 g friske tomater
½ l tomatpassata
½ ds flåede, hakkede tomater
2 laubærblade
1 tsk groft salt
(evt. en ordenlig slat rødvin)
ca. 250 g frisk spinat eller babyspinat
1 bæger marscarpone
1 pk friske lasangeplader
100 g revet parmesan
salt, peber og olivenolie

Hak løget og svits det i olivenolie sammen med hvidløg og kyllingekød.
Skær tomaterne i tern og kom det i gryden sammen med tomatpassata og dåsetomater.
Lad det simre 10 min.
Tilsæt salt, basilikumblade, laubærblade og evt. rødvin.
Lad det simre 10 min, gerne meget længere for at fremhæve smagen.
Fjern laubærbladene og smag til med lidt salt og peber
Fyld først kødsauce i bunden af et ildfast fad, derefter ca. 5 spsk marscarponeost, spinat og så lasangeplader. Fortsæt til der ikke er mere- afslut med kødsauce.
Kom den revne ost på toppen og bag lasangen i en forvarmet ovn ved 180 grader i 25 min.

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Basse sagde det smagte rigtig godt :-)

MissMuffin sagde ...

Det var godt- han var lidt skeptisk efter aftensmaden igår:)

Piskeriset sagde ...

Pokkers også - jeg skulle have gemt det hakkede kyllingekød, jeg købte i går. Det ser ret godt ud!

MissMuffin sagde ...

Haha, mon ikke du kan få aft i noget en anden dag Piskeris? Det smager super godt! Jeg troede det ville blive lidt kedeligt med kylling, men al tomaten og mascarponen hiver det virkeligt op, sp jeg synes det er rigtigt lækkert!

Hanne K's verden sagde ...

Listen med ting, som jeg bare skal prøve fra blog-verden vokser med hastige skridt ... denne ret er helt klart med!

MissMuffin sagde ...

Hanne, den her skal forrest i køen. Kylling, pasta, ost og tomat er jo noget af det bedste i verden:)