Jeg har lidt problemer med kameraet og det kunstige lys, så mine billeder har det med at blive noget uskarpe:(
Det var egentligt planen, at jeg ville have lavet noget med æbler idag, men naboen og deres møghund herskede i haven, så jeg orkede ikke at skulle ud og hente æbler og se om nøddetræet har givet afkast. Så efter hvad skabe og skuffer indeholdte, kunne det blive til de her citronmuffins med birkes.
Hvorfor de er blevet så underlige og spidse ved jeg altså ikke:) De smager udemærket, men måske lige lidt for meget af citron, de er sån lidt parfurmerede i det. Nu må jeg se når de er blevet helt kolde..
Måske en klat glasur ville hjælpe lidt..
Citronmuffins med birkes (12 stk)
5 dl hvedemel
1 spsk bagepulver
1 1/4 dl sukker
2 spsk birkes
lidt salt
2 store æg
2½ dl mælk
6 spsk solsikkeolie eller smeltet smør
fintrevet skal af 2 citroner
Sigt mel, bagepulver og salt ned i en skål.
Rør birkes og sukker deri.
Pisk æggene let i en anden skål.
Pisk derefter mælk, olie og citronskal deri.
Hæld blandingen over meæ-blandingen og rør det jævnt- rør ikke for længe.
Fyld dejen i muffinsforme og bag dem 20 min ved 200 grader, til de er hævede og begynder at blive gyldne.
2 kommentarer:
Nej, hvor er de sjove! Og så med birkes - det var da nytænkende! Jeg kan dog ikke helt forstå, hvordan de kan være for citronagtige, men nu elsker jeg også citron, så måske jeg skal se at få prøvet dem? ;-)
Tak for opskriften"
Ja, det er en anderledes opskrift. Men jeg ved, at der findes en appelsinkage med julekrydderier og birkes, som vidst er meget alm. kendt- jeg skal hvertfald prøve den til jul:)
Jeg synes de er blevet sån lidt parfurmerede, skallen har jo ikke den samme sure smag som saften.
Prøv dem:)
Send en kommentar