lørdag den 5. september 2009

Nyt og gammelt..

Da Kristians mor døde lånte jeg nogle fade af farmor, for jeg havde ikke nok selv til de kager jeg skulle lave. Især 2 fade blev jeg forelsket i og det vidste sig, at farmor havde et helt stel der passede til. Og så gav hun mig det, fordi hun aldrig havde brugt det!
Heldig kan man være, men grundet omstændighederne glemte jeg det helt igen, men sidste weekend mindede hun mig om det, så idag er der ryddet ud i køkkenskabene og de nye sager er kommet på plads.
Der er 11 dybe og 11 flade tallerkner, 2 fade, 1 stor skål, 2 små fade og en sovesekande. Farven snyder lidt på billedet, for det er lysegult i virkeligheden.

Farmor fortalte, at det var min oldemors fine stel, som hun samlede. Hver måned sparede hun sammen af husholdningspengene og købte 1 tallerken nede i en af Nørresundbys første Brugs-forretninger. De større ting var jule-og fødselsdagsgaver og stellet kom kun frem til særlige lejligheder. Herhjemme skal det bruges hver dag, for når Kristians lejlighed bliver solgt og vi skal have alt vores ragelse samlet et sted, så er jeg sikker på han nedlægger veto over blomstret stel. Til den tid må det igen nøjes med at være det fine stel igen. For fint, det er det altså bare!

6 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Jeg syntes det er rigtig flot, det gad jeg godt eje, men jeg er også skør med den slags.
Knus
Vibeke

MissMuffin sagde ...

Det er rigtig flot Vibeke, jeg er også helt vild med sån nogle gamle ting!
Knus

Det gule hus sagde ...

Åhh så fint. Dejlig historie om hvordan din oldemor fik samlet det. Pas godt på det :-)

MissMuffin sagde ...

Det er nemlig rigtig fint!
Jeg elsker ting med historie og er sikker på det vil passe perfekt sammen med mormors sølvtøj og vinglas fra Ikea:)

Birthe sagde ...

Ejj hvor heldig du er Sabina , det er bare smukt :-)

MissMuffin sagde ...

Det er det nemlig moster, så man kan godt være heldig engang imellem:)