BoligLiv fik en chance til og så blev det i stedet til chili con carne.
Mættende, varmende og tilpas hot, så det var en dejlig aftensmad på en kold 1. februar.
Chili con carne serveres traditionelt vidst bar med brød, men vi fik brune ris, lidt revet gulerod til og masser af guacamole til, for at det blev lidt sundere.
Bedst er, at der er rester til imorgen:)
Chili con Carne(4 pers)
1 løg
2 røde chilier
500 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spiskommen
1 tsk. stødt koriander
1 stor ds. tomatpure(140 g)
1 ds. hakkede, flåede tomater
1 dl god boullion
1 ds. røde kidneybønner
25 g hakket mørk chokolade
salt, peber, olivenolie
Skræl og hak løget.
Flæk chilierne, skrab kernerne ud og hak dem fint.
Varm lidt olie i en stor gryde og svits løg og oksekød et par minutter.
Tilsæt chili, presset hvidløg og krydderier og vend godt sammen. Lad simre 10 min.
Kom tomatpure, dåsetomater og boullion i og lad simre ved svag varme i 10 min.
Skyl kidneybønnerne og lad dem dryppe af.
Tilsæt bønnerne og lad chili con carnen simre yderligere 10 min ved svag varme.
Smag til med salt, peber og mørk chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar