tirsdag den 9. februar 2010

Gunnars torsk i fad a´ la rødspætte:)

Jeg er vild med Minna og Gunnar fra reklamerne for "2 gange om ugen":)
Desværre er jeg ikke så vild med torsk, men rødspætte kan gøre det i stedet.
Kristian kunne hvertfald ikke li det og fandt 2 mikroskopiske ben(han leder efter dem). Så var han færdig med at spise!
Jeg synes det smagte rigtig lækkert og det var dejligt nemt at lave.
Fisk er bar så frygteligt dyr, men jeg vil alligevel prøve på, at vi får lidt mere fisk til aftensmad i fremtiden. Jeg spiser tun, torskerogn og makrel i tomat et par gange om ugen, men lidt varitation må der gerne være.. Så må vi se om Kristian ender over på den lokale kinesergrill:)

Gunnars torsk i fad a´la rødspætte(2 pers)
2-3 store fiskefiletter(300 g)
1 stor porrer
1 æble
2 fed hvidløg
1 laubærblad
1 ds tomater
½ dl fløde
1½ tsk maizena
salt, peber, citronsaft, oregano

Tilbehør
Bulgur
citron

Skær æblet i tern, porren i tynde ringe og pres hvidløget.
Svits det i en smule olie, men uden det tager farve.
Tilsæt krydderier, laubærblad og tomater.
Lad småkoge 2-3 min.
Rør maizenaen ud i fløden og hæld det i retten.
Lad simre med et par min.
Hæld grøntsagerne i et ildfast fad og læg fiskefiletterne ovenpå.
Dryp med citronsaft, salt og peber.
Bages ved 200 grader i 10 min.

5 kommentarer:

Ditte sagde ...

Haha, det er altså også nogle gode reklamer!

Jeg spiser godt nok slet ikke fisk (Kun i kapselform, haha!). Jeg er godt nok barnebarn af en gammel fisker, så det er jo helt forkert :P

Hanne K's verden sagde ...

Hehe ... Kristian (eller din beskrivelse af Kristin) får mig konsekvent til at grine!
Jeg er vild med de reklamer - de er jo ved at være gamle, men de holder!

MissMuffin sagde ...

Ditte, de er vildt gode:)
Min far er fisker og min ældste bror fisker meget, men vi har heller aldrig fået ret meget fisk derhjemme. Jeg spiser også fiskeolie hver dag, men jeg er nu også glad for hvid fisk...

Hanne, han bliver nok lidt pige-sur hvis han læser det, men mon ikke det går, haha:)
Jeg synes de er så søde de 2:)

Deborah sagde ...

Det er lidt sjovt du lige skriver om det, for jeg tænkte faktisk, at jeg skulle lave netop denne. Også fordi jeg rent faktisk elsker torsk. Underligt du kan lide rødspætte og ikke torsk, for den er da mildere i smagen synes jeg. Men fisk er godt nogen gange om ugen og man skal jo også nogengange (ad Kristian) vænne sig til noget nyt?

MissMuffin sagde ...

Torsk smager mere "fisket" synes jeg, så jeg er mere glad for fladfisk som fx. rødspætte..
Fisk er nemlig godt og selvom jeg får min fiskeolie og fiskepålæg, så ville det ikke skade hvis det kommer på menuen lidt oftere... Kristian er lidt sart med hans mad og har mange "barndoms-traumer" om fisk med ben, så jeg tvivler på jeg kan lære ham det..