Nu begynder det at ligne noget!
Rugbrødet jeg bagte igår ser ud til at blive nogenlunde. Det er hvertfald spiseligt denne gang:)
Måske det er lidt klægt inden i, men det var heller ikke helt afkølet da jeg skar af et igår.
Gæsterne idag må være med til at bedømme:)
Opskriften er fra Den Grønne Piges blog, hvor der er mange spændende opskrifter.
Hjemmebagt rugbrød med surdej:
Dag 1:
300 g surdej*
½ maltøl(jeg brugte alm. øl + 2 spsk malt)
1½ spsk salt
2 spsk honning
600 g rugmel
350 g knækket rug(jeg brugte knækket hvede)
1 kold vand
Dag 2:
½ øl(resten fra dag 1)
400 g knækket rug(jeg brugte knækket hvede)
250 g blandede nødder og kerner(jeg brugte hasselnødder, sesam, hørfrø og solsikkefrø)
Dag 1: Det hele blandes sammen i en meget stor skål og røres godt sammen.
Det får konsistens som en tynd grød.
Pak dejen godt ind og lad den stå ved stuetemperatur til næste dag.
Dag 2: Rør alle ingredienserne i dejen.
Tag 300 g surdej fra til næste bagning- det kan holde sig 3 uger i køleskabet.
Dejen hældes på 2 forme og overdækkes.
Lad dem efterhæve 4-6 timer i stuetemperatur.
Bag brødene ved 160 grader(varmluft) i 1½ time- bruger du alm. ovn skal det være ved 180 grader. Lad brødene køle af i formene med et vådt viskestykke over- det forhindre skorpen i at blive alt for hård...
*Surdej kan købes i helsekostforretninger.
Vil du hellere lave den selv, ligesom jeg gjorde kommer min opskrift her:
Surdej:
15 g gær
2 dl surmælksprodukt(kærnemælk, yoghurt naturel)
150 g mel(til rugbrød bruger jeg rugmel eller fuldkornshvedemel)
½ spsk salt
Rør gæren ud i surmælksproduktet.
Rør mel og salt i til en tynd dej.
Dæk det til og lad stå i stuetemperatur 3-4 dage. Rør evt. i det et par gange.
Den skal komme til at lugte syrligt.
6 kommentarer:
Uhm hvor ser det rugbrød dejligt ud, du har uden tvivl knækket koden. Rigtig god søndag til dig, Emma og Christian. :o)
Det ser godt ud - elsker rugbrød med masser af kerner :-)
Jeg håber også på at få lavet noget surdej, når der er faldet lidt mere ro over tingene her i hytten :-)
Puttenings, jeg tror oss endeligt den er der!
God søndag til jer:)
Piskeris, der er masser af kerner i det her hvertfald- måske Kristian så ikke er så vild med det, men slidt..
Jeg elsker at bage med surdej, den duft er bar så lækker!
God søndag:)
Hvor er du altid aktiv, hatten af for det :-)
Uhm, hvor ser det brød lækkert ud, det bliver vist opskriften i fremtiden.
Jeg må nøjes med Ikea´s rysteprodukt, men normalt bliver det heller ikke så ringe.
En fortsat god søndag til dig (der er godtnok ikke så mget tilbage af den ☺).
Irene, det er der en nem opskrift på:
Planlæg og sid ikke stille når du er igang!
Så kører det derud af:)
Annette, det her er ellers rigtig nemt og velduftende:)
Jeg synes det er blevet rigtig lækkert, så det er helt sikkert en opskrift jeg vil arbejde videre på..
God søndag!
Send en kommentar