Når Lotte og Carsten kommer, så tør jeg godt eksperimentere lidt med nye opskrifter, så idag bagte jeg også de her meget lækre brød, som jeg helt sikkert vil bage igen.
Opskriften er fra Mad! nr. 2/2010.
Brødet er fuld af smag og meget luftigt, så bag det endeligt.
Vi fik tunmousse, æg, kyllingelår og frikadeller efter Kristians ønske, så der er lækre rester til ugens madpakke, for vi ku alligevel ikke spise så meget mad..
Valnøddebrød med øl og honning(2 stk)
1 flaske Carls Porter eller hvidtøl
2½ dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk honning
2 tsk salt
1½ spsk smagsneutral olie
1 spsk friskpresset citronsaft
100 g hakkede valnødder
100 g speltflager
ca. 700 g hvedemel- gerne tipo 00.
Bland vand og øl og rør gæren ud heri.
Tilsæt honning, salt, citronsaft, olie og valnødder.
Tilsæt speltflager og rør melet i lidt af gangen, til dejen er tung, men stadig klistret.
Den skal ikke kunne æltes med fingrene, men heller ikke være flydende.
Rør den rigtig godt igennem.
Lad dejen hvile tildækket 1-2 timer et lunt sted.
Vip dejen ud på et meldrysset bord- den skal ikke æltes.
Når dejen har lagt sig deles den i 2 med en skarp kniv og formes skødeløst til et brød, uden at der æltes.
Læg brødene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve lunt og tildækket ½ time.
Bag bollerne ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 min.
Tip: Dejen kan skæres ud til ca. 15 boller i stedet, som så skal bage ca. 15-20 min.
Bollerne skal heller heller ikke æltes.
6 kommentarer:
Uhm, det ser bare godt ud og skal prøves ved lejlighed. Det med rugbrød har jeg også været på, men det blev altså ikke helt som det skulle. Men jeg ved, hvor godt det smager, så måske jeg får blod på tanden igen senere.
Deborah, det her er hvertfald rigtig godt. Jeg tror det egner sig rigtig godt til ostemadder!
Jeg vil gerne til at bage alt vores brød selv, men nu hvor det mest er rugbrød vi spiser herhjemme, så har dte været lidt kritisk med alle mine mislykkede forsøg!
Ja, jeg tænker øvelse gør mester, og det var ikke uspiseligt det jeg fik lavet, den ene gang.
Ups. Jeg læste godt bladet, men det der billede har da for alvor lige solgt det brød til mig - hvor ser det skønt ud! Det er lige før, jeg bliver sulten igen! :-D
Den opskrift giver virkelig god inspiration til et godt brød. Jeg har det simpelthen med at kikse et "ellers godt" brød sammen, når jeg laver det, men den her opskrift virker meget let at gå til :)
Deborah, så er det da bar med at gå til den:) De sidste jeg har bagt har man kunne bygge huse med!!!
Piskeris, det smager så godt, lav det endeligt.
Pga den manglende ætltning er det bar så luftig og saftigt...
Velkommen til Cokkie Monster:)
Det her brød burde ikke volde dig en masse kvaler, for det er nemt at lave og smager rigtig lækkert..
Send en kommentar