lørdag den 7. maj 2011

Foreningen uden far

Vil endnu engang lige gøre opmærksom på "Foreningen uden far", der hjælper fattige bosniske familier i Srebrenica.
Idag skal jeg sende endnu en banankasse afsted til Aldijana, vores kontaktbarn på snart 20 år.
Aldijana sendte mig en sms i onsdags, om at hendes bedstefar pludseligt er død.
Det er så synd, for nu er hun alene med sin syge bedstemor...
Aldijanas forældre forlod hende da hun var lille.
De blev skilt, hvilket jo er en stor synd som muslim.
Mor fandt en anden mand og flyttede fra hende og far nægtede at kendes ved Aldijana. Han bor stadig i byen.
Derfor tog Aldijanas farmor og farfar sig af hende.

Jeg har også en kasse med fra en af foreningens andre medlemmer denne gang.
V hjælper hinanden, hvis der ikke er mulighed for, at man kan dukke op når chaufføren er i Aalborg.
I min kasse er der aflagt tøj, sko, toiletartikler, små parfumeprøver, lysestager, garn og strikkepinde til hendes bedstemor, kaffekopper, frugtgrød, kiks, the, konserveres, ris, pasta og saft. Og så selvfølgeligt et brev.
Det meste er noget, som jeg har fundet i egne gemmer eller har fået forærende af venner, kollegaer og endda nogle læsere fra bloggen.
Når jeg handler smutter der også tit lidt billige madvarer eller hygiejneprodukter som shampoo og bind med i kurven, for det er ret dyrt at købe i Bosnien.

Hvis nogle af jer Aalborg-læsere ligger inde med noget pigetøj i str. S/M eller sko i str. 37, som I gerne vil af med, så vil jeg meget gerne komme forbi og hente det.
Alt kan bruges, også tørklæder, tasker, hårpynt, smykker o.lign hvis det bare er i en nogenlunde stand:)
Jeg er også på jagt efter en gammel MP3, et krøllejern og et fladjern, for det tænker jeg, at hun vil blive meget glad for.

Skulle du selv ha fået mod på at få en kontaktfamilie, så ses listen over familier her.
Du kan også kontakte den søde formand Kirsten, så hjælper hun dig med at finde en familie, der matcher det du kan tilbyde.
(Jeg vil selvfølgeligt også gerne hjælpe hvis der er nogle spørgsmål til hvordan den foregår:))

11 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Sabina

Jeg skal lige kigge i mine gemmer, når jeg kommer hjem fra sommerhus.

Jeg har helt sikkert nogle smykker og måske et par tørklæder, som jeg gerne vil give væk.

Hilsen Tanja

MissMuffin sagde ...

Hej Tanja

Det vlle jeg være rigtig glad for:)

Hilsen Sabina

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

Hvor er det fantastisk at læse om - jeg bliver altid rørt når mennesker har overskud og nærvær til at hjælpe andre. Og det mest utrolige er jo at vores egne hjerter heales ved gode gerninger. Jeg har ikke læst om det før her hos dig, da jeg åbenbart ikke har fulgt med længe nok. Nu vil jeg kigge på dit link, og måske gerne høre mere. Jeg står tit med ting, som jeg gerne vil give væk, så hvis jeg kan hjælpe, vil det kun være en glæde. Jeg bor jo på Frederiksberg, så det er lidt for langt væk fra dig, men måske jeg selv kunne forpligte mig til en kontakt.
Tak for inspiration
KH Marianne

MissMuffin sagde ...

Marianna, jeg prøver hvertfald at hjælpe hvor jeg kan og det her er en måde, som tiltaler mig meget..
Ikke nok med, at foreningen hjælper de 150-175 familier, så er det også med til at forsørge 2 herboende bosninske chuffører og en bosnisk hjælper, der fordeler pakkerne.
Det er en noget lang tur ja, men måske du ku ha lyst til at få din egen familie- jeg kan se, at chaufføren Huso er på Nørrebro d. 1. i hver måned kl. 12.00. Det koster 150 kr. at sende med ham, men han er også den hurtigste af de 2 chauffører..
Måske det kunne passe dig?

Pernille sagde ...

Efter at have læst om det på din blog flere gange, tror jeg snart, jeg er kommet dertil, hvor jeg vil skrive til jeres formand Kirsten :) Men jeg har dog et problem med transporten af kassen hen til opsamlingsstedet, der er på en motorvejstilkørsel. Og så tænkte jeg på en mindre ting, hvordan får du fat i de der banankasser? :)

Anonym sagde ...

Hej Sabina

Så har jeg fundet lidt frem, som jeg håber, at du kan bruge. Jeg kan ikke hjælpe med tøj og sko, men jeg har fundet flere fine tørklæder og en hel del smykker og brocher.

Du kan skrive til mig på:
tanja.kvist.agesen@skolekom.dk

Hilsen Tanja

Carina sagde ...

Hej Sabina.
Jeg har fulgt din blog rimelig længe efterhånden, men det her er vist første gang, jeg efterlader en kommentar. Jeg synes, det er et utrolig bemærkelsesværdigt arbejde, du gør i forbindelse med foreningen uden far. Selvom det måske er noget, de fleste har ressourcer til at gøre, er det de færreste, der rent faktisk gør det! Jeg har lige sendt en masse tøj afsted til folkekirkens nødhjælp, men jeg har stadig lidt igen. Derudover har jeg lidt smykker, tørklæder osv. Hvis det har interesse så skriv en mail til mig. Carinach90@yahoo.dk

MissMuffin sagde ...

Pernille, hvis jeg var dig ville jeg skrive til Kirsten og forklare problemet. Så kan det være, at Kirsten kan hjælpe dig med en kontakt i dit område, som vil tage kassen med for dig.
Foreningen har et forum på 24.dk, hvor der er rigtig meget hjælp at hente!
Banankassen spørger jeg efter i mit lokale supermarked og når jeg forklarer hvad jeg skal bruge den til, så tømmer de gerne en kasse til mig, hvis der ikke er en tom på lager. Det sker selvfølgeligt, at de ikke har en, men i min Føtex gemmer de så en til næste gang jeg kommer..

Hej Tanja
Det lyder bar super!
Jeg sender dig li en mail, så kan vi finde ud af at jeg henter det hos dig:)

Hej Carina
Mange tak:)
Jeg synes bare, at foreningens koncept er så godt, for alle kan være med hvis de har lidt tid og overskud, det koster jo ikke alverden at være med.
Jeg vil rigtig gerne ha lidt sager til Aldijana, det er en stor hjælp, for så meget skifter jeg heller ikke ud selv, at det er nok:)
Jeg sender dig en mail!

Maria sagde ...

Heeej Missmuffin

Har lige læst dit indlæg om den pige, du sender tøj osv til. Studsede lige over, at du gerne vil sende et fladjern afsted til hende. Jeg ligger inde med et, der lige er blevet "kasseret", men det fungerer rigtig fint - og er egentlig ret godt. Det vil jeg gerne forære væk til dig, som du kan videresende, som tak for at du gider dele lækre opskrifter :-D Dog bor jeg i Århus, men kan vel arrangeres, at det kan sendes til Aalborg?

Du er velkommen til at kontakte mig på:

maaaaaria88@hotmail.com eller mobil: 28709938

Hilsen Maria

MissMuffin sagde ...

Hej Maria

Det lyder rigtig godt!
Ting som hårtørrer, krøllejern og fladjern er selvfølgeligt stor og måske lidt unødvendig luksus, men jeg vil gerne gøre hvad jeg kan for at gi hende lidt ekstra luksus- alle piger elsker vel at blive forkælet:)

Jeg sender dig fluks en mail:)

helle sagde ...

Hej Sabina, har lige fået en kontaktfamilie, glæder mig til at pakke til dem :0) Fandt dig da jeg googlede hvor får man en banankasse ;0)