Dej til forårsruller kan købes i Salling Super i flere forskellige størrelser.
Dejen er frossen og skal tøes op i køleskabet.
Uhm, her kan Daloon bestemt ikke være med!
Dejligt sprøde forårsruller med krydret og sundt fyldt uden en masse mærkeligt i.
De er slet ikke svære at lave, men det tager tid med at skrælle, hakke, svitse og rulle, så det kan bedst betale sig at lave en stor portion.
Jeg fik 16 forårsruller ud af portionen, men jeg har stadig halvdelen af dejen tilbage.
Måske jeg laver en portion mere imorgen med de wokgrøntsager og kyllingefars, som jeg har i fryseren.
De ruller, som vi ikke har spist har jeg pakket enkeltvis i husholdningsfilm og smidt i fryseren(ubagte).
Så er der nem mad til en travl dag.
Farfar elsker forårsruller, så jeg har også afleveret nogle stykker til deres fryser.
Ved at bage dem i ovnen sparres der på fedtet, men de bliver dog ikke så gyldne, som jeg ville ønske, men smag og sprødhed mangler bestemt ingenting.
MissMuffins forårsruller (16 stk.)
½ pk. forårsrulledej
600 g. hakket oksekød
1 lille spidskål
7 små gulerødder
2 rødløg
1 rød peberfrugt
100 g. bønnespirrer
1 grøn chili
3 fed hvidløg
karry, soya og fishsauce
2 spsk. maziena majsstivelse
olivenolie
Tilbehør:
Ris og karrysauce
Ris og karrysauce
Fjern de yderste blade og stokken fra spidskål.
Rens peberfrugten og skræl gulerødderne. Skræl løget.
Hak det hele fint i foodprocessoren.
Hak chilien meget fint og pres hvidløget.
Varm en lille smule olie op i en stor wok og svits chili og hvidløg et øjeblik.
Tilsæt oksekødet og svits et par min, til det er brunet igennem.
Kom de revne grøntsager og bønnespirrene ved og svits det igennem.
Smag til med karry, soya og fishsauce.
Er der meget væde kan du lave en jævning af maziena og lidt af væden fra wokken, så det bliver lidt tykkere- det må endeligt ikke være får vådt.
Lad det køle lidt af.
Tag forårsrulle-dejen ud af posen og placer dem under et fugtigt viskestykke, så de ikke tørrer ud.
Rul en forårsrulle ad gangen indtil der ikke er mere fyld.
Pensel hver forårsrulle med lidt olie på hver side og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bages ved 200 grader i ca. 12-15 min.
Sådan folder jeg forårsrullen- men det kan gøres som du nu har lyst til:)
11 kommentarer:
Uhm det ser lækkert ud, kan være man skal en tur forbi salling og prøve selv :)
Ej det ser lækkert ud- det må jeg snart prøve;)
Tina, det er bestemt ikke svært, det tager bar lidt tid:)
Man kan jo faktisk bruge det meste af det man nu li har på lager, bare det ikke er fpr "vådt"..
Gør det Christina, det smager super godt:)
Nej, de er altså sjovere og bedre at lave selv - mmmm :-)
Åh de ser lækre ud!
Det dej må så være noget andet end det gennemsigtige halløj man kan få i diverse kinesiske butikker?
Og hvor har du forresten købt grøn chili?
Uff det lyder som en god ide! Sundt og lækkert.. Det laver jeg en dag i næste uge til min far! Så bliver han sikkert glad:)
det er så meget bedre Mmm :) og så er de nemme at fryde ned til entravl dag. Bitten: de plejer også at have de i div. asiatiske butikker på frost :)
Hvor sjovt, jeg har også for nogle dage siden lavet forårsruller, og de blev bare så lækre. Jeg havde købt det lækreste fuldkornsdej og det blev bare SÅ sprødt. Tog dog også den frække udgave og stegte i olie, men det var det værd:-)
Kig evt forbi på www.tantesoed.blogspot.com
KH Marianne
Jeg er bare ikke fan af Daloon's forårsruller, men resten af familien kan godt li' dem, så det kunne være jeg skulle prøve din opskrift på dem istedet for..
Det ser i hvertfald bare rigtig lækkert ud :)
Piskeris, de er meget bedre at lave selv:)
bitten, du tænker nok på rispapir, det er noget helt andet:)
Det her er på frost og kan sikkert fåes i de fleste asiatiske butikker- der skulle vidst ligge en god kinesisk købmand i bunden af Algade(Søndergade?), men jeg foretrækker det sikre og købte det i Salling:)
Grøn chili kan du bla. få i Netto- den er bar lidt mildere end den røde..
Jeanette, det tror jeg, at han gør:)
Fædre plejer at være glade for forårsruller med masser af soya til:)
Line, vi kan godt li hjemmelavet fastfood, det er noget der er til at forstå:)
Tante Sød, det skal jeg kigge på!
Hvor har du købt fuldkornsdejen henne?
Det ville jeg også foretrække, men det var der desværre ikke..
Anne, jeg synes de smager underligt sødt, så jeg er heller ikke vild med dem.
Tror aldrig at vi har fået dem herhjemme efter jeg er flyttet hjemmefra..
Send en kommentar