Lidt kage skulle der også til dagens søde gæster, men den blev li lovlig syrlig efter min smag.
En anden gang vil jeg spare på citronsaft- og skal.
Den grove og sprødebund smagte godt med det søde og sure fyld, men mørdej er altså træls at arbejde med. Smagen fejler dog ingen ting:)
Husk at brug økologiske citroner, hvis du laver denne tærte, så sprøjtegifterne fra skallen ikke ender i tærten.
Opskriften er fra MAD! nr 2/2010
Citrontærte med marengs:
Tærtebund:
50 g grahamsmel
125 g hvedemel
1 knsp salt
1 spsk sukker
75 g koldt smør
3 spsk mælk
Citroncreme:
fintrevet skal af 2 citroner
saft af 2 citroner
1½ spsk hvedemel
1 dl mælk
3 hele æg
3 æggeblommer
50 g smør
Marengs:
3 æggehvider
150g sukker
1 tsk citronsaft
Tærtebund: Bland grahamsmel, hvedemel, salt og sukker i en skål.
Skær det kolde smør i tynde skiver og smuldr det ned i melet.
Tilsæt melog saml hurtigt dejen.
Klap dejen til en flad cirkel, pak den i husholdningsfilm og lad den hvile på køl ½ time.
Rul den kolde dej ud på et meldrysset bord og kom den i et smurt tærtefad.
Ret den til, så den passer formen og prik den grundigt med en gaffel.
Bages 20 min ved 200 grader.
Lad tærten afkøle.
Citroncreme: Pisk citronsaft, citronskal, hvedemel, mælk, æg og æggeblommer sammen i en gryde.
Kog cremen godt igennem under omrøring, så den bliver tyk- pas på, det går stærkt!
Skær smørret i små tern og pisk det i cremen.
Hæld cremen i den afkølede tærtebund og lad den køle af i køleskabet.
Marengs: Pisk æggehviderne skummende med en elspisker.
Tilsæt 4 spsk af sukkeret og citronsaft og pisk, til æggehviderne er helt stive.
Vend resten af sukkeret i med en ske og kom det i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.
Sprøjt marengsen ud på den afkølede tærte.
Bages ved 225 grader varmluft i 5-10 min, til marengsen er gyldenbrun.
9 kommentarer:
Ser rigtig fin ud !
Ummm har vildt lyst til noget med citron !
Hyggehygge
Marianne
Super flot blog, glæder mig til at følge mere.. :)
/Heidi
Heidismadblog.blogspot.com
Den tærte lyder som noget for mig - jeg kan nærmest ikke få citron nok :-)
hmm.. den bringer mine tanker i retning af lemon meringe pie - skulle måske finde mine gamle betty cocker new cook book frem og hitte en opskrift :-) tak for inspirationen
Marianne, den var også god, men meget sur!
Velkommen til Heidi:)
Piskeris, spar nu alligevel lidt på den hvis du sku få lyst til at kaste dig over den:)
God ide, det smager af sol og sommer:)
Hvor er det et sødt hjerte :-)
Lone, der var jo Valentine igår:)
Må man spørge - skal tærten serveres varm, lun eller kold?
Jeg planlægger nemlig at servere den på fredag, men er lidt i tvivl om hvorvidt jeg kan have den helt færdig og klar i forvejen... :-)
Hej!
Jeg har prøvet din herlige citrontærte. Prøv at komme 3 spsk. rørsukker i cremen, så er den bare god. Hej fra Ellen
Send en kommentar