mandag den 2. maj 2011

Chocolate Fondant Cupcakes


Så er endnu en Hummingbird Bakery's opskrift produceret herhjemme, men denne gang fra mit nyeste indkøb "Cake Days".
Kagerne blev super lækre, men jeg måtte være lidt kreativ med frostingen, da den ikke opførte sig som planlagt.
Dette skyldes nok at jeg brugte almindeligt piskefløde, hvor opskriften foreskriver double cream.
Da den ikke ku piskes helt tyk piskede jeg i stedet en 1/4 l. piskefløde til skum og vendte det sammen med og det gik ganske fint.
De smagte hvertfald dejligt og chokolade-agtigt:)

Chocolate Fondant Cupcakes (12 stk.)
80 g. blødt smør
280 g. sukker
200 g. mel
40 g. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
2 store æg
240 g. kærnemælk

Frosting:
200 g. chokolade af god kvalitet
200 g. piskefløde (eller double cream)
1/4 l. piskefløde mere, hvis du ikke kan skaffe double cream

Kom smør, mel. sukker og bagepulver i en skål og pisk det sammen til en "krummet" konsistens.
Pisk mælk og æg let sammen og hæld det i melblandingen lidt efter lidt, mens der piskes med en håndmixer.
Pisk til at massen netop er ensartet.
Fyld muffinsforme i en muffinplade og fordel dejen heri.
Bag dem ved 190 grader i 18-20 min.
Lad dem køle helt af, inden frostingen kommes på.
Hak chokoladen og kom den i en skål.
Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen.
Rør i den varme blanding til at al chokoladen er smeltet og lad det køle af.
Bruger du double cream skal massen piskes let og så blive dejlig cremet, lige til at smøre på de færdigbagte kager.
Bruger du almindeligt fløde skal blandingen piskes let igennem til den bliver lidt tykkere.
Herefter piskes fløden stiv og vendes sammen med det meste af massen til en passende og luftig konsistens.
Kom cremen i en sprøjtepose med en stor tylle og fordel den på kagerne.

12 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Den topping ser også dejlig 'beskidt' ud ;-)

Jeg må altså snart overveje at købe en af de bøger... hvilken er den bedste?

MissMuffin sagde ...

Det er den første, den er mest brugbar, mens den nye er mere spændende og har lidt flere sære ingredienser:)

Linebinevaskemaskine sagde ...

hvor er de blevet flotte! flot swirl :) de ser usandsynlig lækre ud, specielt på en grå mandag morgen

Kathrine sagde ...

Uhm, lækkerier! er stativet det man har kunnet købe i fakta? :-)

Og er det noget ved - altså kan det sagtens holde til masser af kager, eller bøjet det let?

Eeyorenyk sagde ...

Hvis du smelter chokolade til toppingen, hælder fløden i og blander godt - Og så stiller det i køleskab et døgn, så virker det fint. :) Jeg plejer at bruge ½ liter fløde til ca. 200 g chokolade - Smelte, røre og i køleskab natten over. Så vil den bagefter kunne piskes ligesom normal flødeskum og er nem at arbejde med. :)

Unknown sagde ...

Mh ej hvor ser de bare møg lækre ud! Sådan en kunne jeg da nok godt lige spise!! :)

/Lise

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Uuuhm, hvor ser de luksus og som Piske siger det så fint, "beskidte" ud :) Mums. Chokolade er og bliver altså en sikker vinder :)

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

De er da bare super fine! Jeg glæder mig til at kunne finde ud af at lave sådan et swirl:-)
Jeg tror også at hvis du lader blandingen stå natten over, at du fint kan piske det op så det holder faconen.
Hilsner Marianne

Miss A sagde ...

Hej Miss Muffin :)

Hvor ser de altså bare lækre ud. En rigtig chokolade-bombe :)

Skønne farver, der pynter i stativet.

De bedste hilsner fra
Anita
PS. Giveaway på min blog - Klik her

Sara sagde ...

Det ligner godt nok en kaloriebombe der siger "spar to"! Hvor hvor er det bare et fantastisk syn. De må smage guddommeligt. :D

MissMuffin sagde ...

Tak Line, jeg var også helt imponeret selv, for det gik lidt stærkt:)

Trine, stativet er en dyrere model (vidst fra Wilton) til 150 kr.
Det kan helt klart anbefales, for det står super godt og kan nbære kagerne, så det er et godt køb:)

Katja, sån plejer jeg også selv at lave chokoladecreme, men med double cream havde det nok ikke ha været nødvendigt- heldigvis så gik det og smagte rigtig skønt:)

Lise, jeg har også li 2 ud ei køleskabet til senere, mums:)

Kristine, jeg elsker altså også bare chokolade og chokolade i alle afskygningerne:)

Tante Sød, det var nu ikke så svært! Jeg brugte en stor tylle fraIkea og så en plasticpose, så kørte det derud af:)

MissA, stativet er bar en sikker vinder, det får det hele til at se lidt bedre ud:)

Sara, de smagte rigtig godt og er så nemme at lave- det er lidt farligt:)

L sagde ...

Oh wow, dem skal jeg så meget ha' bagt meget snart! De ser jo alt for lækre ud.. dette er ikke godt, for det er totalt bikini sæson snart! :D

www.lawlzbaby.blogspot.com