tirsdag den 24. november 2009

Sølvfisk...

Jeg er bange for vi er ved at få et klamt problem..
Lige fra første dag vi boede her, har der engang imellem været en sølvfisk på badeværelset, men det tænkte jeg, at man vel skulle forvente i et gammelt hus som dette...
Det er bar ligesom der er begyndt at være flere af dem og engang imellem forvilder de sig ud af badeværelset og ind i andre rum og det er simpelthent for ulækkert!
Men hvad skal man gøre for at få dem væk? Jeg synes jo at jeg gør godt rent på badeværelset mindst en gang om ugen og der støvsuges og vaskes gulv 2-3 gange om ugen...
Jeg har hørt skrækhistorier om, at de kan formere sig ret hurtigt under de rette betingelser og om folk, der har haft dem i sengen. YDRK!
Håber der er nogen der lige har et godt husmoder-råd:)

8 kommentarer:

Madame sagde ...

Vi har også sølvfisk hos os - jeg støvsuger dem op en gang om ugen. Men jeg tror ikke, du skal være nervøs for at de er uhumske. Mam kan sikkert lægge gift, men da du jo har Emma, synes jeg ikke, man skal gå så drastisk til værks.

Grith sagde ...

Vi havde dem også engang. Jeg fik at vide at de lever de mærkeligste steder.

Så jeg gjorde badeværelset ren i klorin og så fugede vi alle små huller til.

Bl.a. rundte om toilette da jeg havde hørt de bor under kummen.

Der har ikke været nogen siden. Så måske det kan hjælpe. Tror nemlig også du skal være forsigtig med gift når du har Emma.

Knus Grith

Lone sagde ...

Vi havde også sølvfisk for år tilbage. De kom fra gulvafløbet i badeværelset. Husbond hældte dengang kaustik soda i afløbet og derefter kogende vand. Vi har ikke haft nogen siden.
Grunden til, at vi ikke har set dem siden, kan også være, at vi senere har fået renoveret ejendommen med nye vandrø og faldstammer.

Jeg ved ikke, om de ikke er de samme som kan gå i mel og andet i køkkenskabene?

Pernille på 1. sagde ...

Jeg har aldrig prøvet at have sølvfisk og de kommer slet ikke herop på 1, jeg ved ikke lige hvad du skal gøre ved dem, men jeg kan se at der er andre der har givet dig nogle råd :)

Knus

Pernille sagde ...

Sølvfisk gør ikke noget, de fiser bare rundt, grunden til de tit kommer ude fra badeværelser er at de foretrækker at leve fugtigt
(http://www.dpil.dk/dpil2005/HTML/soelvkrae.htm). Det lader til de spiser papir, men jeg har aldrig oplevet de gik i køkkenskabe og mel etc.

Linebinevaskemaskine sagde ...

puuh sølvfisk, vadr! de er vist meget fredelige, men bestemt ikke nogen jeg har lyst til at have. har desværre ikke nogen gode råd :(

MissMuffin sagde ...

Madame, jeg er bar bange for at de bliver til mange:)
De par stykker jeg plejer at se er ok, Emma bruger også meget tid på at jagte dem..
Gift er nemlig ikke så god en løsning, men jeg må prøve nogen af de andres råd:)

Grith, tak for rådet. Jeg vil prøve at gøre det samme når jeg lige har tid, for jeg vil ikke være glad for det udviklede sig til en invasion:)

Lone, vi har også sån et ekstra gulvafløb, så det vil få lidt kogende vand. Kautisk soda venter jeg lige med i første omgang:)
Melbillerne er noget helt andet og meget irriterende, men dem har jeg heldigvis ikke problemer med..

Pernille på første, vær du glad for det- de sidder og lurer i krogene mens du er i bad:)

Pernille, jeg ved godt de er harmløse og en enkelt eller 2 er også ganske fint med mig, men så stopper legen også. Insekter skal helst ikke bo der hvor jeg gør:)

Line, jeg synes altså også de er klamme. De burde blive nede i kælderen eller noget:)

Anonym sagde ...

Godt råd mod sølvfisk!
Har I forresten hørt om, at natron er et vidundermiddel til husholdningen? Læs her: http://juliemanya.wordpress.com/2014/12/01/natron-som-vidundermiddel/