lørdag den 11. april 2009

Mysteriet om den kondenserede mælk..

Vil nu blive løst:)
Den kondenserede mælk blev brugt til disse skønne müsli-stænger, fra kogebogen "Nigella Ekspress", som er en super kogebog. Hvis du ikke allerede har den, så var det værd at overveje om den ikke skulle med hjem på hylden, jeg vil hvertfald gerne anbefale den..
Nigella selv skriver om disse stænger, at det er ligesom at spise havregryn med mælk, og der vil jeg give hende ret. De er super gode og enormt mættende, jeg har lige guffet en sammen med et glas iskoldt mælk..
Kondenseret mælk er jo indkogt mælk med sukker, så helt sunde er de jo nok ikke, men de er så til gengæld fyldt med nødder, kerner og tørret frugt, og helt sikkert et bedre alternativ end dem du kan købe i supermarked.

De her får hvertfald en fast plads i min madpakke!

Jeg brugte 50 g mandler + 75 g kerner istedet for de usaltede peanut, som jeg ikke lige kunne opdrive, men jeg skriver den originale opskrift her.

Morgenmadsstænger(16 stk)

1 ds kondenseret mælk
250 g fintvalsede havregryn
75 g kokosmel
100 g tørrede tranebær
125 g blandende kerner og frø (jeg brugte solsikke, hørfrø, græskar og sesam)
125 g usaltede peanuts

Tænd ovnen på 130 grader og beklæd en lille bradepande med bagepapir.
Varm den kondenserede mælk op.
Bland alle de andre ingredienser sammen i en stor skål, og hæld den lune mælk over. Rør grundigt med en dejskraber.
Hæld massen i bradepanden, og tryk den godt sammen og sørg for overfladen er jævn.
Bag blandingen i 1 time.
Lad hvile 15 min, før den skæres ud i 16 stykker.
Afkøl dem helt, og opbevar dem i en tæt kagedåse.

Tror også de kunne være gode med rosiner, hakkede hasselnødder og valnødder, en smule kanel eller hakket, mørk chokolade..

6 kommentarer:

Malou Klidmoster sagde ...

Orv, de ser sørme spændende ud. Jeg er helt vild med Nigella, hun er bare så lækker... Øh, laver noget lækkert mad :-)

MissMuffin sagde ...

Haha, Klidmoster, pas nu på hvad du siger:)
De smager super godt og sikke de mætter!
Jeg synes kogebogen er rigtig god, jeg har lavet der fra flere gange. Desværre er det kun den ene kogebog jeg har kunne opstøve på dansk, hun har jo lavet et par stykker..

Hanne K's verden sagde ...

Hej MissMuffin

Sjovt, jeg sidder faktisk lige og ser Nigella Express på BBC Lifestyle (min absolut yndlingskanal). Hun er skøn og der er bare ikke noget helligt over hendes tilgang til mad.
De ser gode ud dine müsli-stænger og godt, at vi fik vores nysgerrighed stillet mht. den kondenserede mælk;-)

MissMuffin sagde ...

Hej Hanne..

Jeg har desværre sldrig set nogen af hendes programmer, men alene bogen giver heller ikke indtryk af at hun er sån en madsnob, som mange andre kogebogs-forfattere..

Mûslistængerne blev super lækre, i sku virkeligt ta at prøve dem:)

Hanne K's verden sagde ...

Hej igen
Hun er ret sjov. Totalt nede på jorden og ingen snobberi. Hun klipper ting - f.eks. forårsløg. Virkelig, hvad vi på jysk kalder en "gratrøv". Hun kan heller ikke håndtere en kniv særligt fikst. Men det er så befriende... samtidig spiller hun på sin kvindelighed og er ikke ked af sine former.
Ha' en dejlig søndag.
Hanne

Piskeriset sagde ...

Haaaps - endnu en opskrift til min stærkt voksende favoritmappe med opskrifter, der skal afprøves :-)

Nu mangler jeg blot at finde noget kondenseret mælk...