I samme nummer af SpisBedre som marcipanbollerne er der en masse lækre æblekager og valget faldte på denne her, nu hvor vi har så mange æbler i haven.
Der er ikke kanel i som i de fleste æblekager, men jeg tror jeg drysser lidt over ved serveringen:)
Opskriften siger ½ dl pistavienødder, men jeg brugte nok 1 dl, ellers så det ud af for lidt.
Æblekage med pistacienødder:
3 dl hvedemel
2 spsk sukker
125 g smør
1 æggeblomme
Fyld:
3 æbler
2 æg
1 æggehvide
1½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
2 dl creme fraiche 18%
½ dl hvedemel
½-1 dl pillede pistacienødder, grofthakkede
Blend eller hak smør, mel og sukker sammen til en grynet masse.
Tilsæt æggeblommen og saml hurtig dejen.
Smør dejen ud i en godt smurt springform og lad den hvile på køl 30 min.
Sæt ovenen på 200 gr.
Bland æggene, æggehviden, sukker, vanilje, mel og cremefraiche sammen.
Hæld fyldet oven på dejen i springformen.
Skræl æblerne og skær dem i tynde både.
Læg dem oven på fyldet og drys pistacienødderne over.
Bages midt i ovnen ca. 30 min.
Lad kagen afkøle.
Eftersnak: Dejlig mild smag. Pistacienødderne giver en dejlig smag og godt med knas...
8 kommentarer:
Du har da riftig været i bagehumør, og både dine Marcipanboller og din æblekage ser skøn ud.
Jeg gemmer opskrifterne for det skal prøves:
Knus
Vibeke
Ja, jeg elsker at bage. Til hverdag er der kun Kristian og mig til at spise det, så der bliver dte ikke til så meget.
Hjemme i Voerså skal det nok hurtigt forsvinde:)
Knus
Den (opskriften) er printet ud og skal gemmes til senere brug. Jeg har et blødt punkt for æbler i forbindelse med bagværk, så din opskrift er meget velkommen ☺ Tak for den.
Det lyder lækkert - og lidt anderledes med pistacienødderne. Sikke du har fået bagt her på det sidste. Herligt med sådan et bagehumør!
Jeg har netop kogt æblemos i dag - til et par omgange æblekager på gammeldaws facon! Så her dufter lifligt!! :-)
Jeg er vildt imponeret over hvor ofte du når at blogge om hyggelige ting du foretaget dig i hjemmet - det er herligt at følge med.
Rigtig god søndag til dig.
Hvor har du haft travlt! Meget spændende kager - hvordan var de så smagsmæssigt? Marcipanbollerne er virkelig flotte, og det er også en interessant variation at have pistacienødder i æblekagen - det har jeg ikke set før :-)
Annette, æblekager er altså også noget af det skønneste!
Den er nem og hurtig nok at lave og de forskeligge der fik den smagt synes den var rigtig god pga. den milde vaniljesmag..
Charlotte, det er en rigtig god kage!
Jeg elsker at bage, det er hyggeligt og giver en dejlig ro indeni:)
Gammeldaws æblekage er en af mine ynglingskager! Desværre er der ikke plads til æblemos i fryseren pt.
Jeg har jo nærmest også kun mig selv at tænke på, så derfor har jeg nok også tiden til at sidde ved computeren end dem med børn. Det er også blevet en "vane" at omsætte alt til blog-indlæg, haha!
Piskeris, begge dele må siges at være en succes!
Især marcipanbollerne er lige mig, kombinationen af den søde marcipan og syrlige bær passer lige mine smagsløg.
Æblekagen er god og mild og pistacienødderne giver dejlig smag og knas..
Vil lige huske på ideen med pistacienødder til æbler. Jeg er slem til at gøre det samme igen og igen... solsikkefrø, men pistacienødder skal prøves næste gang.
Marcipanbollerne ser også spændende ud og jeg er blevet lidt mere voksen, for jeg har haft lidt som "møgungen", at de sure ting ikke passer sammen med det søde;) Så jeg er snart klar til at prøve...
Jeg synes også det var lidt anderledes med pistacienødderne, men sammen med vanilje og de lidt sure æbler passer det bar perfekt sammen!
Jeg elsker både sure og søde ting og marcipanbollerne må siges at være et stort hit hos mig.
De er perfekte som en lidt syndig eftermiddags-snack når man kommer hjem fra arbejde og luftetur..
Send en kommentar