søndag den 4. oktober 2009

Små græskartærter, hvidløgsmarineret flanksteak og ovnkartofler..

Puuh, sån et hokkaido-græskar er ikke nemt at slå ihjel, men det lykkedes da til sidst at få det skrællet og skåret i stykker.
Nu er det jo græskarsæson og jeg synes jeg ville prøve at lave noget med græskar. Valget faldt på disse små græskartærter, en opskrift fra det nyeste SpisBedre.
Tærterne smager udemærket, lidt af kartoffel og nødder, men de bliver altså lidt vamle når man har spist 1 "muffin". Jeg tror det ville klæde opskriften med lidt stegt bacon og godt med krydderurter i.
Jeg lavede dem i silikone-muffinsforme og fik 8, men burde kun få 4, så du kan roligt lave dem i større forme.
Dertil fik vi en ovnkartofler med timian og en flankesteak marineret i olivenolie, masser af hvidløg og lidt citron. Vi skulle også have haft lidt grønt under kødet, men da jeg skar salathovedet over var det helt brunt og slimet inden i. FØJ!
Så det blev kun til de frilandstomater jeg har plukket i kolonihaven idag!


Græskar-tærter
600 g græskar(ca. 400 g kød)
125 g ricotta eller kvark
1/4 dl creme fraiche
1 æg
1 dl friskrevet parmesan
1½ spsk letristede pinjekerner
lidt salt og peber

Skræl græskarret, halver det og skrab indmaden ud med en ske.
Skær kødet i store tern og kog det 15-20 min. i letsaltet vand til det er mørt.
Hæld vandet fra og lad det dampe godt af.
Mos kødet med en gaffel.
Bland ricotta, cremefraiche, æg, parmesan og pinjekerner i en skål.
Smag til med salt og peber.
Bland græskarkødet i.
Kom massen i små, smurte forme og bag dem ved 200 gr. i ca. 20 min.
Lad dem køle godt af før du vender dem ud af formen.

PS: Emma elsker dem:)

7 kommentarer:

Hanne K's verden sagde ...

Hej MissMuffin
Sjovt de græskartærter har jeg også lavet i dag. Godt nok blev jeg lidt doven og smed det hele i et stort fad. Men jeg brød mig ikke om det, som du skriver, er de lidt vamle. Men min mand var vild med det - han spiste ½ stor tærte ;)
Ellers lyder resten af menuen skøn.

Mette Lykke sagde ...

Hm.. hvis Emma kan lide dem er de helt sikkert gode..
De er meget dekorative, jeg har ikke smagt dem.. Sidste år syltet jeg nogle græskar med ingefærd. Det smager skønt til ost..

MissMuffin sagde ...

Hej Hanne..
Hvor sjovt de også er på menuen hjemme hos jer:)
Jeg synes de trænger til lidt salt og lidt frisk krydder, så tror jeg at jeg ville synes de var noget bedre..
Knus

Hej Mette..
Hun var helt syg efter det da vi sad og spiste selvom hun nogenlunde godt ved hun ikke må tigge. Hun fik så lidt bagefter og kom hurtigt bagefter og tiggede om mere. Skøre hund:)
Græskar har en skøn farve og jeg skal også lige prøve at lave en suppe tror jeg beslutter mig for hvad jeg synes..
Knus

Linebinevaskemaskine sagde ...

ååh dem må jeg da klart prøve :) og så lige inddrage dine fif. Haha tossede Emma, mine forældres hund (og min ;)) er tosset med frisk mozzarella.

MissMuffin sagde ...

Det er et must hvis jeg tror de skal blive gode- håber du vender tilbage hvis du får den afprøvet:)
Altså, jeg synes selvf. man skal huske at sin hund nu er en hund og den skal have hundemad, men efter at Emma var ret syg og kræsen har hun altså fået fine vaner og det er min egen skyld, så nu får hun alt muligt skidt. Emma elsker ostepops og pommes frites og mandariner!

Piskeriset sagde ...

Nu har jeg lige læst din kommentar om, hvad Emma kan lide, og så vil jeg mene, at disse tærter også er noget for mig! :-D

Jeg noterer mig lige det gode råd om krydderier, hvis jeg kaster mig over opskriften på et tidspunkt, for de lyder nu meget gode :-)

MissMuffin sagde ...

Det helt pinligt Piskeris, men Emma får alle de der usunde ting:) Jeg er en fæl dyreejer, hehe..

De smager også godt synes jeg, men de kræver lige lidt for ikke at blive sn for vamle:)