onsdag den 28. oktober 2009

Gulerodssuppe med appelsin, kokosmælk og karry..

Suppe er en af de bedste opfindelser ever:)
Denne her er dejligt "eksotisk", men kunne godt bære lidt mere appelsinsaft og noget mindre væde.
1 liter vil være nok, jeg måtte kasserer meget og alligevel var suppen lidt tynd.
Med en klat græsk yoghurt, lidt grønt drys og lunt naan-brød er det en rigtig dejlig suppe. Opskriften er et udklip fra en avis/blad og en aner ikke hvor den ellers kommer fra, men det gør den ikke ringere:)

Gulerodssuppe med appelsin, kokosmælk og karry(4 pers)
1 kg gulerødder
2 porrer
3 fed hvidløg
2 cm friskrevet ingefær
2 spsk karry
1 lille dåse kokosmælk
saft af 1 appelsin
1-1½ l vand
olievenolie, salt, peber

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Rens porrene og skær dem i tynde strimler.
Pil hvidløgsfedene og pres dem.
Svits ingefær, karry, gulerødder, porrer og hvidløg i en smule olievenolie til de begynder at blive bløde.

Tilsæt vandet og lad det hele simre ca. 35 min til det hele er mørt.
Kom kokosmælk og appelsinsaft ved og kog op.
Blend suppen og smag den til med salt og peber.

3 kommentarer:

Hanne K's verden sagde ...

Jeg er også suppefan - din lyder dejlig:o) Har faktisk stadig tilgode at smage gulerodssuppe... det lyder interessant med kokosmælk, karry og appelsin.

Piskeriset sagde ...

Nøj, den er flot! Hvor gulerodsagtig er den i smagen?

MissMuffin sagde ...

Hanne, jeg elsker gulerodsuppe! Jeg har dog en anden favorit der er lavet med syltet peberfrugt, den er virkelig god, men den må have til gode at komme til bloggen til en anden gang:)

Piskeris, den har nemlig en dejlig farve.
Selvom gulerødderne var meget søde, så synes jeg ikke de smagte så kraftig igennem. Det var porrene og kokosmælken der dominerede mest.
Jeg kan ikke spise alm. kogte gulerødder, men kogt i suppe smager de helt anderledes og lækre..