fredag den 23. oktober 2009

Chokoladetærte med marcipanfyld og karamelcreme..


Dianna har inviteret sig selv på aftensmad idag, men hun har endda selv maden med! Hende og Mads har fået fingre i et parti store bøffer, så hun ville lige komme med sån et par stykker. Så fortjener hun hvertfald også at få dessert, så jeg måtte rundt i gemmerne og se om jeg kunne finde noget, som matchede indholdet i mine skabe.
Valget faldt på NBH's syndige chokoladetærte med marcipanfyld og karamelcreme.
Mørdejen er temmeligt træls at arbejde med, men ellers er tærten nem at lave og jeg glæder mig til at smage den i aften:)
Måske sammen med lidt vaniljeis og frugt, det må tiden vise..

Chokoladetærte med marcipanfyld og karamelcreme:

Bund:
75 g smør
120 g mel
2 spsk sukker
1 æggeblomme


Marcipanfyld:
200 g marcipan
50 g smør
2 spsk. kakaopulver
1 æg
1 æggehvide


Karamelcreme:
75 g smør
½ dl piskefløde
40 g sukker
½ dl sirup
1 tsk vaniljesukker
1 spsk kakaopulver

Bland mel og sukker.

Smuldr det kolde smør i, til konsistensen er grynet.
Saml dejen med æggeblommen(husk at gem hviden)
Tryk/smør dejen ud i en tærteform og stil den i køleskbaet i 15 minutter.
Fyld:
Riv marcipanen nogenlunde fint.

Smelt smørret og rør kakaoen i.
Rør kakaosmørret i, det hele æg og æggehviden i marcipanen.
Fordel det over dejen.
Bag tærten ved 175 gr i ca. 15 min til dejen er gylden.
Lad den køle af.
Karamelcreme:
Bland alle ingrediensern i en gryde.

Smelt over meget lav varme og under konstant omrøring, til det tykner- det tager rimeligt lang tid.
Fordel karamelmassen over kagen og lad den køle af.

Eftersnak: Uhm... Den er virkeligt lækker. I modsætning til NBH synes jeg faktisk den er bedst på 2.dagen, hvor den rigtig har samlet sig. Helt sikkert en ny favorit herhjemme, som Dianna selv bager med stor fornøjelse:)

8 kommentarer:

Madame sagde ...

Det lyder syndigt lækkert, MissMuffin! Jeg er sikker på, din kage vækker stor begejstring i aften!

Ha' en dejlig dag :-)

MissMuffin sagde ...

Det er hvertfald nogle syndige ingredienser, så jeg er meget spændt på at smage den:)

Ha en dejlig dag Madame..

Lone sagde ...

Endnu en dessert, som ikke er til at stå for!

Lige nu er jeg på vej ud i byen for at købe ind til din Chokolademousse m. hindbærgelé :)
Jeg skal lige øve mig, inden jeg skal servere den for familien i næste uge.

Jeg er lidt i tvivl, når jeg kommer til den sidste del i opskriften...
Hvornår kommer du den saft med husblas, som står i køleskabet, i chokoladefløden? Gør du det, mens den er ved at blive opvarmet under piskning?

Det lyder som en dejlig dag, du har planlagt :)
God fornøjelse med det hele :-)

MissMuffin sagde ...

Jeg er spændt på at høre hvad du synes Lone:)
Desserter og kager er helt sikkert det sjoveste at lave i et køkken..

Chokoladefløden skal laves dagen før og så piskes til mousse næste dag og fordeles i portionsglas.
Når du har ladet hindbærgeleen køle lidt af i køleskabet kommer du den over chokolademoussen i de små glas med en spiseske, for den er ikke helt stivnet endnu- der er lidt klumper i, men det betyder ikke noget.
Så lader du det hvile i køleskabet til du skal bruge den og så er geleen blevet helt fast og ligger pænt på toppen af moussen:)

Piskeriset sagde ...

Årh, hvor kunne jeg godt sætte tænder i den tærte - lige nu! Hm... hvor lang tid det mon tager med toget hen til dig... ;-)

De valnøddeflutes ser også spændende ud - du har rigtig slået dig løs med bageriet i dag - lækkert :-)

MissMuffin sagde ...

Uha Piskeris, det går sq nok hurtigere hvis du sender en brevdue:P
Den ser også lækker ud og har fået en rigtig fin overflade nu hvor den er stivnet..

Ja, jeg har jo fri og så er det med at nyde det- især når der faktisk har regnet lige siden jeg stod op!

Hanne K's verden sagde ...

Årvvvvvv, den kage ser forfærdelig god ud. Levede smagen op til forventningerne?

MissMuffin sagde ...

Den er super lækker Hanne!
Ren konfekt med den klistrede, karamelagtige top. Som dessertvil jeg servere med is og lidt frisk bær eller syrlig frugt, den er rigtig lækker..