Kristian elsker frikadeller og vil egentligt nok helst have dem med brun sauce og kogte kartofler, men jeg magter ikke at lave brun sauce ud af ingenting, så han må leve med at få alt muligt andet til.
Idag blev det til ovnbagte rodfrugter med akaciehonning og sesam, som giver en dejlig sød smag til de grove grøntsager.
Tomatbulguren smager også rigtig skønt og er rigtig god at have kold med på madpakken, evt blandet op med salat og agurk.
Rodfrugter med honning og sesam
4 kartofler
1 stor persillerod
1 stor rødbede
2 gulerødder
1/4 dl akaciehonning
1 tsk herbes de provence
½ spsk groft salt
2 spsk sesamfrø
Skræl grøntsagerne og skær dem i passende små tern.
Vend dem med akaciehonning, salt og herbes de provence.
Kom dem i et smurt, ildfast fad og bag dem ved 200 gr. i ca. 25-30 min til de er møre og sprøde.
Vend dem med sesamfrøene inden de serveres.
Tomatbulgur
3 dl grov bulgur
½ boullionterning
saften af ca. ½ lime
4-5 tomater i forskellige farver og størrelser
2 tsk gurkemeje
lidt olivenolie
Kog bulguren efter anvisningen på pakken sammen med boullionen.
Vend den lune bulgur med limesaft, olivenolie og gurkemeje. Smag til.
Skær tomaterne i passende stykker og vend dem i bulguren.
2 kommentarer:
Jeg synes også, at det er en kende utaknemmeligt, hvis du skal lave brun sovs af ingenting :P
Vi fik sovs i går, da vi spiste flæskesteg hos svigerforældrene, og det er godt nok mange måneder siden, vi sidst har fået det - men godt smagte det!
Lækker mad du har lavet - og så er det jo altid skønt at lave noget, der vil passe godt til madpakken dagen efter :-)
Ja, men efter frikadellestegning i ovnen er der jo faktisk ingen ting at lave sovs af!
Sån en flæskestegs-sovs er altså også bar mega god. Bedst er sovsen altså juleaften når vi får and, UHM...
Jeg elsker også at have rester med på madpakken, så bliver den altså lidt mere spændende:) Madpakker er ofte en trist fornøjelse, også selvom den pakkes i en HelloKitty! madkasse:)
Send en kommentar