tirsdag den 20. oktober 2009

Italiensk farsbrød med pramaskinke og champignoner..

Det blev måske lige lidt mørkt, men det smager bar rigtig godt!
Farsbrødet er efter en opskrift fra det nyeste nummer af Mad!, hvor der er flere lækre farsbrød i, som vi skal have afprøvet ved lejlighed. Det dejlig nem mad:)
Det hakkede kød var lidt for fedt, så farsbrødet blev desværre lidt blødt i det, men smagen var i top. Der måtte lidt staniol over for at det ikke skulle blive for mørkt, så hold godt øje med det undervejs.
Der til fik vi
ynglings-kartoffelmosen med basilikum og citron og en smule sauterede grøntsager. Jeg har spist alt for meget og har det helt dårligt:)
Helt sikkert noget jeg kommer til at lave igen og det vil også være god gæstemad på en hverdagsaften..


Italiensk farsbrød med parmaskine og champignoner
500 g hakket oksekød
100 g champignoner
½ løg
1 stort fed hvidløg
80 g parmaskinke i tynde skiver, hakket
1 dl friskrevet parmesan
½ dl rasp
2 dl mælk
1 æg
½ spsk tomatpure
lidt smør og olivenolie
salt, peber og evt. lidt timian

Kom mælk og rasp i en skål og lad det trække ca. 10 min
Rens og hak champignoner og løg. Pres hvidløget.
Steg det hele i lidt smør til væsken er kogt ind. Krydr med salt, peber og evt. timian.
Lad det køle lidt af.
Bland alle ingredienserne, undtagen tomatpure, sammen med rasp-blandingen og rør det til en jævn fars.
Lad den hvile 15 min i køleskabet.
Kom farsen i et smurt ildfast fad og form det som et brød.
Rør 1 spsk olivenolie og tomatpuren sammen og pensl farsbrødet med blandingen.
Kom farsbrødet i en 250 gr. varm ovn og bag det 15 min.
Skru ned til 175 gr og lad farsbrødet stege i yderligere 40 min- husk at hold øje med at det ikke bliver for mørkt.

7 kommentarer:

Sofie Maria sagde ...

Mmm hvor ser det bare lækkert ud! Min mors græske farsbrød må være det jeg elskede mest i mit tidligere kødspisende liv. Måske jeg kraftigt skulle genoverveje min grøntsags-livsstil?? - så bare for farsbrædets skykld...! ;)

Piskeriset sagde ...

Jeg sad godt og kiggede lidt på de farsbrød, da jeg læste bladet. Det er en genial - og meget mættende - ret! Tror snart jeg vil lave den lækre kartoffelmos igen - atter en gang tak for at inspirere til en ny måde at lave det på, så selv gemalen kan spise mos! :-D

MissMuffin sagde ...

Sofie Maria, det er også Kristians livret:)
Haha, var der ikke også en snak for noget tid siden om du savnede en rigtig burger? Men der holdt du dig da i skindet kan jeg høre:)

Piskeris, farsbrød er bar så nemt og mættende.
Var så lidt- den kartoffelmos er altså også bar mega lækker!
Herhjemme er kartoffelmos en livret, men nu skal vi til at eksperimentere lidt med at komme nogle rodfrugter i, så må vi se hvordan Kristian tager det!

Eva Nynne sagde ...

Uh... det ser så lækkert ud. Jeg har også planlagt at lave nogle af farsbrødene fra bladet... Mums! Glæder mig :-)

Sofie Maria sagde ...

Hehe jo dit burger indslæg fik mig vist også til at vakle gevaldigt ;) Men jeg holdt mig i skindet! Det er farligt for min viljefasthed, at følge med herinde hos dig med de lækre fotos og opskrifter ;)

MissMuffin sagde ...

Eva, jeg skal helt sikkert også afprøve nogle flere, for Kristian elsker sån noget:)

Sofie Maria, jeg er hvertfald ikke vegetar eller fedtforskrækket:)

Hanne K's verden sagde ...

Jeg er vild med farsbrød ... så tak for inspirationen.
Det lyder vildt spændende med den citronkartoffelmos - det skal prøves næste gang. Så skønt, at det er kartoffelmostid. En fantastisk spise, efter min mening!

Rigtig god weekend til dig.